5 Eylül 2009 Cumartesi

İdman Maçı

Uzun bir aradan sonra yine 5 günde 2 milli maç izleyeceğimiz dönem geldi. İlk rakip zayıf Estonya, ikinci rakip dişli Bosna. Ilk 6 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet almış Estonya ile tam bir idman maçı havasında oynamak lazım. Ne yeni bir sakatlığa ne de sarı/kırmızı kart cezasına tahammül var. Gökhan Zan, Emre Belözoğlu, Hamit ve Arda sarı kart cezası sınırında. Biz 6 maçta 6 gol atıp 5 gol yemişiz ; rakip 6 maçta 5 gol atıp 15 gol yemiş. Kanatlarda Arda ve Kazım, ortada Emre ve Hamit, forvette Sercan ve Tuncay. Bol gollü, moralli ve kayıpsız bir maç olması dileğiyle...

4 Eylül 2009 Cuma

Adanalı Mıyık Livornolu Muyuk ?

Ve rüya gerçek oldu. Italya'da Komünist Parti'nin doğuşuna tanıklık eden şehrin takımı Livorno, Çukurova'daki sol görüşlü "kardeş kulübü" Adana Demirspor ile özel maç yapmak üzere Adana'ya geldi. Italyanca pankartlar, polisle itişmeler, metrelik kebap yemeler, fotoğraf çektirmeler... Özel maç bu akşam 5 Ocak Stadı'nda saat 21:00'de. Henüz bir naklen yayın haberi yok ama TRT 1 ile görüşmeler devam ediyormuş.





2 Eylül 2009 Çarşamba

1 Eylül 2009 Salı

4.Hafta



Transferler, birleşmeler, kılavuzlar, kargalar derken 4.hafta da geride kaldı. Galatasaray ve Fenerbahçe zor da olsa 4'te 4 yaparken Kasımpaşa 4'te 0 yaptı. Pazar akşamı 80.dakikasına 0-0 girilen Fenerbahçe-Manisa maçında Fenerbahçe 90+2'de galibiyeti yakalarken kendisinden bir gün sonra oynaycak olan Galatasaray'a psikolojik olarak darbe vuruyordu. 3.haftada hakemin koluna vurarak hakemi en az 4 hafta dinlenmeye gönderen Emre Belözoğlu artık alıştığımız kabadayılıklarına bir yenisin ekledi ama bu sefer sıçrayamadı. Daha önce sarı kartı olduğu halde hakemden direkt kırmızıyı gören Emre'nin 2 maç ceza alması bekleniyor. Sahalara beklenenden erken dönen Alex yine gollerde ortaya çıkarak takımını ipten aldı. Geçen sene formsuz Guiza'nın arkasında yedek bekleyen Semih'in işi zor. Ilk 4 haftada 3 gole ulaşan Guiza yüzünden Semih bu sene iyice nöbetçi golcü moduna girecektir.

Hafta arası eksik gittiği Talinn maçında da bekleneni veremeyen Galatasaray, kenardan gelen Kewell-Nonda-Aydın üçlüsü sayesinde en kıl deplasmanlardan biri olan Yenikent ASAŞ'tan 3 puan çıkardı. Her ne kadar Galatasaray'ın 70.dakikaya kadar 4-5 tane, Ankaraspor'un ise 1-2 tane gol pozisyonu olsa da eksik olan bir şeyler vardı. Motivasyon eksikliği mi, basının gazına gelip rehavete kapılma mı yoksa takımdaki gol ayaklarını düşünüp "nasıl olsa birimiz gol atarız" düşüncesi mi bilinmez. Ama Arda-Elano-Keita-Baros dörtlüsünü zor deplasmanlarda birlikte oynatmak fikrini bir kere daha düşünmesi gerekebilir Rijkaard'ın. Ankaraspor'un atağa çıkarken Galatasaray orta sahasını bu derece kolay geçmesi ilerisi için biraz önlem almayı gerektirebilir.

4.haftada ilk defa seyircisi ile buluşan Beşiktaş'ta da fazla bir değişiklik yoktu. Galatasaray ve Fenerbahçe'ye nazaran daha güven veren bir defans, sağlam 2 ön libero, yaratıcı olamayan forvet arkası ve verimsiz forvetler. Sakatlıkları süren Yusuf ve Bobo ile yeni transfer Tabata'nın takıma katılmasını bekliyor bütün camia. Verilen milli maç arasından sonra ilk maç (eğer ertelenmezse) Ali Sami Yen'de Galatasaray ile. Ondan sonra da içerde M.United maçı ile Şampiyonlar Ligi'ne başlayacaklar. Zor bir seri bekliyor Beşiktaş'ı.

Geçen senenin zirve yarışçıları Trabzon ve Sivas'ta ise kan kayıpları devam ediyor. Trabzon evinde Bursa ile berabere kalırken Sivas da evinde Diyarbakır'a mağlup oldu. Trabzon tribünlerindeki isyanlara çok aşinayız ama Sivas tribünlerinden Bülent Uygun'a yapılan istifa çağrıları ilk defa duyulan cinsten. 3 lig maçında alınan 3 mağlubiyet, yenilen 7 gol ve atılan sadece 1 gol. Yarın oynanacak erteleme maçında Denizli'ye de kaybederlerse Kasımpaşa ile beraber 4'te 0 yapmış olacaklar.

Bunların dışında Kayseri'nin ilk galibiyetini alması, Eskişehir'in puanını 8'e çıkarması, Gençlerbirliği'nin Kasımpaşa'yı Istanbul'da 4'lemesi ve beraberliklerin takımı I.B.B'nin Ankaragücü deplasmanından beraberlikle dönmesi kimseyi şaşırtmadı. Ilk 4 haftada 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Ankaragücü'ne bugun atılacak imzalar takımda nasıl bir rüzgar yaratacak hep birlikte göreceğiz.

31 Ağustos 2009 Pazartesi

Forma Reklamı

Ismail Köybaşı ve Tabata karşılığında Beşiktaş'tan 13,5 milyon Euro alacak olan Gaziantepspor sezonun kalan maçlarında forma reklamını Beşiktaş yapar mı ??

Kısa...Kısa...

Takımdan ayrı düz koşu yapılan 3 günde nerdeyse bir aylık malzeme çıkmış. Kısa kısa geçelim ;

*** UEFA Ligi kuraları çekildi. Galatasaray da Fenerbahçe de büyük ihtimalle lider olarak gruplarından çıkarlar. Galatasaray’ın tek dezavantajı seriye Yunanistan deplasmanı ile başlaması. Ordan gelecek bir galibiyet Galatasaray’ın grup maçlarını başladığı gibi bitirir. Fenerbahçe’nin fikstürü de güzel, rakipleri de. Bu sene UEFA Ligi’nde iki takımdan biri ya da erken karşılaşmazlarsa ikisi de en az çeyrek final görür.

*** Şampiyon Ligi kuraları da çekildi. Beşiktaş’ın (hem de bu oyunla) işi zor. 2.torbadan gelebilecek en zayıf rakip, 4.torbadan ise en zor rakip geldi. Inönü’de M.United ile oynayacakları ilk maçı kaybederlerse, sonrasındaki 2 deplasmanın en az birinden puan çıkarmak zorundalar. İlk 3 maç sonunda 0 puan gelirse ortalık yine karışacaktır.

*** Beşiktaş aradığı 10,5 numarayı sonunda buldu. Her transfer döneminde Gaziantep’ten en az 1 oyuncu almayı kendine şiar edinen Beşiktaş bu sefer de Tabata’yı aldı. Verilen 8 milyon Euro’luk bonservis yine tam bir Beşiktaş klasiği. Tabata Denizli’nin son kartı. Galatasaray ve M.United maçlarından gelecek 2 mağlubiyet ciddi sorunlar yaratır. Delgado Ocak ayında takıma döndüğü zaman hocası Denizli’yi bulamayabilir.

*** Daha 4.hafta bitmeden ligde maç erteleme tartışmaları hortladı. 9 Eylül’deki milli maç ve 15 Eylül’deki M.United maçları arasında oynanması gereken Galatasaray maçı için Beşiktaşlı çevrelerde maç ertelensin yorumları yapılmaya başlandı. Yayıncı kuruluş yüzünden yeteri kadar manipüle edilen fikstür bir de sık maç yapmamak adına delik deşik olursa ne heyecan kalacak bilmek zor. Hem diğer ligler gibi olalım istiyoruz hem de maç trafiği biraz sıkışınca hemen erteleme talepleri. Zor, çok zor...