29 Mayıs 2010 Cumartesi

Ya N'olacaktı ?

Fotoğrafa bakınca aslında zaten beklenen sonuç diyesi geliyor insanın. Fransız Platini ile Fransa'nın kazanması çoğu kimseye sürpriz olmadı. Ben şahsen böyle düşünmüyordum. Bu sefer çok inanmıştım. Zira artık Türkiye'de de projesi ve finansmanı düzgün yapılan statlar gerçekten de inşa edilebiliyordu. Işte yapılıp biten Fenerbahçe Stadı, Kadir Has Stadı, GAP Arena, Atatürk Olimpiyat Stadı ve her geçen gün biraz daha yükselen Seyrantepe.

Herşey stat değildi tabi ki. Altyapı, ulaşım, güvenlik, konaklama ve daha bir çok parametre. Ama hiçbiri bize 2016'nın verilmemesini gerektirecek şeyler değildi. Tam 6 sene vardı bu ay itibariyle. Bırakın 3-4 stadı, koca bir ülkeyi yeniden inşa edersiniz 6 senede.

Ama olmadı. Politika, lobi, uluslararası ilişkiler, Avrupa'nın kaypaklığı... Yine olmadı.. 2020'ye aday olsak ne olacak ? O zaman da Ingiltere, Almanya gibi bir ülke çıkacak karşımıza. O zaman da farklı bahanelerle vermeyecekler bize organizasyonu. Platini'ye kızmamak lazım. Olayı kişiselleştirmemek gerek. Platini de kendisine verilen görevi yapıyor nihayetinde. O da bir piyon..

27 Mayıs 2010 Perşembe

Jose Geliyor !!


Jose Mourinho Real Madrid yolunda.. Macera devam ediyor..

25 Mayıs 2010 Salı

Konya

3 sene önce Uğur Uçar'ın diz kapağının kırıldığı maçtan beri Konya'daki zeminden hoşlanmam. Gerçi o zaman o maçı ertelemeyip ille de öyle bir karlı sahada oynatan Hasan Doğan yönetimindeki federasyona da suç bulmak lazım ama neyse. Trafik kazalarında dahi ender görülen bir şey olmuş, Uğur Uçar'ın diz kapağı kırılmıştı. O sene Konya ligde kalmayı başarmış fakat bir sonraki sene Bank Asya'ya düşmüştü.

Konya'daki zemin yüzünden Konya'nın Bank Asya'ya düşmesine sevinen ben ve benim gibiler için kötü bir play-off ligi yaşanda geçen hafta. Buca ve Karabük'ten sonra Turkcell Super Lig'e çıkacak 3.takımı belirleyecek "garip sistemli" play-off ligine Altay, Karşıyaka, Adana ve Konya kalmıştı. Izmir takımlarından biri olması çok iyi olurdu. Izmir'deki saha ve stat koşulları ideale yakın. Öte yandan Adana olursa da fena olmazdı zira Ağustos ayı dışında her zaman güzel bir zeminde maç yapma şansı oluyor Adana'da.

Lakin en kötüsü oldu. 2 Izmir ve 1 Adana takımını saf dışı bırakan Konya, Turkcell Super Lig'e geri döndü. Şimdi umutlar Konya stadının zeminin de Sivas gibi alttan ısıtmalı hale getirilmesi yönünde...