29 Mayıs 2010 Cumartesi

Ya N'olacaktı ?

Fotoğrafa bakınca aslında zaten beklenen sonuç diyesi geliyor insanın. Fransız Platini ile Fransa'nın kazanması çoğu kimseye sürpriz olmadı. Ben şahsen böyle düşünmüyordum. Bu sefer çok inanmıştım. Zira artık Türkiye'de de projesi ve finansmanı düzgün yapılan statlar gerçekten de inşa edilebiliyordu. Işte yapılıp biten Fenerbahçe Stadı, Kadir Has Stadı, GAP Arena, Atatürk Olimpiyat Stadı ve her geçen gün biraz daha yükselen Seyrantepe.

Herşey stat değildi tabi ki. Altyapı, ulaşım, güvenlik, konaklama ve daha bir çok parametre. Ama hiçbiri bize 2016'nın verilmemesini gerektirecek şeyler değildi. Tam 6 sene vardı bu ay itibariyle. Bırakın 3-4 stadı, koca bir ülkeyi yeniden inşa edersiniz 6 senede.

Ama olmadı. Politika, lobi, uluslararası ilişkiler, Avrupa'nın kaypaklığı... Yine olmadı.. 2020'ye aday olsak ne olacak ? O zaman da Ingiltere, Almanya gibi bir ülke çıkacak karşımıza. O zaman da farklı bahanelerle vermeyecekler bize organizasyonu. Platini'ye kızmamak lazım. Olayı kişiselleştirmemek gerek. Platini de kendisine verilen görevi yapıyor nihayetinde. O da bir piyon..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder