18 Temmuz 2009 Cumartesi

Yeni Sezon Formaları

Yeni sezon formalarını ilk tanıtan Beşiktaş oldu. Galatasaray ve Fenerbahçe gibi Adidas'a geçen Beşiktaş, biri klasik çubuklu, biri boyuna çizgili, biri ise damalı olmak üzere yeni sezonda giyeceği 3 formayı futbolcuların da katıldığı bir tanıtımla tanıttı. Fenerbahçe'nin yeni sezon forma lansmanı 22 Temmuz'da Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, Galatasaray'ın ise 27 Temmuz'da Kalamış Tesisleri'nde yapılacak. Işte Beşiktaş'ın yeni sezonda giyecegi formalar :



17 Temmuz 2009 Cuma

Ilk Maçın Günahı

Nasıl başlarsa öyle gider demiştik, bu bir ilk maçtan çok daha fazlası olacak demiştik, önemli bir sürece başlangıç olabilir demiştik ama anlaşılan Rijkaard bizim gibi düşünmedi. Hazır olmadıkları için Istanbul'da kalan önemli oyunculara bir de kulubede başlayan Arda ve Baros da eklenince ortaya çok da iç açıcı olmayan bir görüntü çıktı. Iç açıcı değil çünkü Istanbul'daki ve kulubedeki oyuncular sahaya çıktığı zaman dün sahada olanlar kulubede maçı çevirmek için bekliyor olacaklar.

Sezonun ilk ciddi maçı olması, rakibin liginin 14 hafta önce başlamış olması, rakibin sert ve sığ futbolu da maçın bu kadar tatsız tuzsuz olmasının önemli faktörleri aslında. Galatasaray bu turu rahat geçer, hatta bir sonraki turu da geçip UEFA Ligi'ne kalır bence de lakin konuşulması gereken bazı konular var ;

* 4-3-3 sisteminde forvet arkası oynayabilecek oyuncu sadece Arda mı olacak ? Arda'nın geçmiş yılların da verdiği alışkanlıkla sık sık sol kanada kayıyor olması planları bozar mı ? Olası bir sakatlık veya ceza durumunda bu mevkide oynayacak oyuncu alternatifi kim olur ?

* Yaptığı 10 ortanın sadece 2'sinde başarılı olabilen Sabri bu sezon da orta yapamayarak bizi kahredecek mi ?

* Aydın'ın çıkıp Uğur'un girdiği bir ortamda Uğur'un sol bekte devam etmesi gibi olayları daha çok görür müyüz ?

Bunların yanında mücadelesi ve hırsı ile göz dolduran Mustafa Sarp, gördüğü kırmızı karta rağmen etkili bindirmeler yapan Alpaslan ve takımı çekip çeviren Ayhan'ı kutlamak gerek.

Nasıl ki ortada şıçan oyununda ilk pas serbest, okey oyununda ilk elin günahı olmuyorsa; ilk maçın da günahı olmaz diyip önümüzdeki maçlara bakalım bari...

16 Temmuz 2009 Perşembe

Bir Maçtan Çok Daha Fazlası

Yeni bir dönem başlıyor bugun Galatasaray'da. Geçen sezon yapılan isabetli ve kaliteli transferlere ayni kalite ve tecrübede bir hoca eklenemeyince sezon hüsran olmuş, UEFA Ligi'ne zor kalınmıştı. Aynı hatayı bir kez daha tekrarlamayan yönetim, teknik kadroyu Rijkaard'in Neeskens'li ekibine emanet etti ve taraftarın bu ve önümüzdeki sezonlara umutla bakmasını sağladı. Eskilerden Ümit Karan ve Hasan Şaş'ın gidişine ve Lincoln'un kaçışına Mustafa Sarp, Gökhan Zan, Leo Franco ve Keita'nın gelişleri ile cevap veren Galatasaray, bu akşam sezonun ilk resmi maçına cıkıyor.

3 haftalık kampta öne çıkan 3 genç futbolcu Emre Çolak, Serdar Eyilik ve Erhan Şentürk'ü kadroya alıp, henüz hazır olmayan yabancı futbolcuları Istanbul'da bırakan Rijkaard takım içinde nasıl bir adalet olacağının sinyallerini verdi. Sezonun ilk resmi maçı olan 2. ön eleme maçında takımı yalnız bırakmayan başkan ve yöneticiler de maçın ciddiyetinin farkında. Galatasaray'ın Türkiye ve Avrupa futboluna damga vuracağı bir 2-3 sezonun başlangıcı olabilir bu maç. Bu sene takımın iskeletini oluşturup seneye yeni stadın da hizmete açılması ile çok büyük başarılar gelebilir.

Biraz klişe olacak belki ama nasıl başlarsa öyle gider derler. Iyi bir gelecek için iyi bir başlangıç bekliyor Galatasaray taraftarları...

14 Temmuz 2009 Salı

Hasan Şaş'tan Keita'ya

Dün açıklanmıştı zaten Keita'nın 11 numarayı giyeceği. Yönetim kendisine Hakan Şükür'ün 9 numarasını teklif etmis fakat Keita, Hasan Şaş'ın 11 numarasını istemiş. Tabi Keita'nın 11 numara seçiminin Hasan Şaş'la bir alakası yoktur, o ayrı.

Keita çok iyi tranfer, doğru. Galatasaray'a lazım olan hızlı, çevik, kanatlardan kat edebilen bir futbolcu, tartışmasız. Rijkaard ve Galatasaray ortamı içinde kendini de bulursa 1-2 sene içinde Galatasaray'a para bile kazandırarak tekrar Avrupa'ya dönme ihtimali yüksek. Zaten basın toplantısına "Selaminaleyküm" diye başlayarak UltrAslan'dan ilk puanını aldı.

Keita'nın gelişi ne kadar sevindiriciyse, Hasan Şaş'ın gidişi de bir o kadar üzücü benim için. Evet, son 2 sezonda gerek tribünde gerek televizyon karşısında bizi çıldırttı. Oyunun büyük bölümünü yukardaki fotograftaki gibi hakemlere ve alayına isyan ederek geçirdi. Ama ne olursa olsun, Hasan Şaş gibi bir futbolcu gittiği zaman insanın içi burkuluyor. Milan deplasmanında ceza sahasının girişinden attığı kafa golü sonrası kelini işaret etmesi, Brezilya'ya karşı milli takımda o jeneriklik golü atması, Kadıköy deplasmanlarında vücuduna yediği pet şişeler ve yumurtalar, 2006'daki o meşhur 16 dakika sonrasındaki yere oturup ağlaması, geçtiğimiz sezonun daha ilk maçında Kewell'e yaptığı asistle "bu sezon da varım" mesaji vermesi... Ama olmadı, geçirdiği diz ameliyatından sonra bir hayli kilo alarak sahalara döndü. Hırsına yenik düşüp taraftarla didişmesi de oldu ama Galatasaray taraftarının gözünde Hasan Şaş hep farklı yerde olacak. Zira başka hiçbir futbolcunun başı ile ilgili özel tezahurat yapmadı bu tribünler...

Yeni bir 11 numara geldiği için sevinirken eski 11 numara da keşke bir kenarda kalsaydı diyesi geliyor insanın ama mümkün değil tabi. Hasan Şaş da diger efsaneler gibi taraftarın kalbinin bir köşesinde kalacak artık...

Bank Asya

Geçen sezon kıran kırana bir lig yaşayan Bank Asya 1.Ligi yeni sezona hazır. Yükselme grubundan gelen Mersin İdman Yurdu, Bucaspor ve Dardanelspor ile Turkcell Super Lig'den düşen Kocaelispor, Hacettepespor ve Konyaspor'un da katılımı ile biraz daha güçlenen Bank Asya, bu sene en az Turkcell Super Lig kadar ilgi göreceğe benziyor. Fikstür çekimi sonrasında ilk hafta maçları belli oldu ;

* K.Erciyesspor - Dardanelspor
* Altay - Kartalspor
* Giresunspor - Orduspor
* G.Antep Bld - Konyaspor
* Samsunspor - Karabükspor
* Adanaspor - Karşıyaka
* Boluspor - Mersin Idman Yurdu
* Hacettepespor - Çaykur Rizespor
* Bucaspor - Kocaelispor

Fikstürün tamamını görmek için buraya tıklayın.

Yaşanan ekonomik krizden belki de en çok etkilenen lig oldu Bank Asya geçtiğimiz sezon. Turkcell Süper Lig takımları kadar gelirleri olmayıp, Bank Asya gibi bir ligde üst sıralara oynamak için yüksek maliyetli oyuncular oynatmak zorunda kalan takımlar. Çok sayıda parasını alamayan oyuncular, idmanları boykot edenler, sürekli bağlı oldukları belediyelerden veya bulundukları şehirlerdeki özel kurum ve kuruluşlardan yardım talep eden takımların haberlerini okuduk geçen sezon. Yayıncı kuruluş D-Smart'tan başka sadece forma reklam geliri olan bu takımlar (maç günü gelirleri ciddi rakamlara ulaşan bir Bank Asya takımı olduğunu sanmıyorum) için T.F.F bir takım yeni düzenlemelere gitti. Işte takımları finansal anlamda biraz rahatlatmaya yarayacak önlemler paketi ;

* Yeni sezonda forma ön yüzlerinin yanı sıra arka yüzü ve şortlarının sağ ön yüzüne de sponsorluk alabilecek.
* Takımlar formalarına, iç saha ile deplasmanda oynadıkları maçlarda farklı firmaların reklamlarını alabilecek.
* Kulüplerinin kendi veya başka bir kulübün futbolcusu ile imzaladığı sözleşmenin tescili için ödeyeceği miktar futbolcu başına 550 liradan 50 liraya indirildi.
* Bank Asya 1.Lig kulüplerine destek kapsamında 60'ar bin TL kaynak ayrıldı.

22 Ağustos'ta başlayacak olan Bank Asya Ligi'nde Mersin Idman Yurdu, Bucaspor, Konyaspor, Kocaelispor gibi taraftarı kuvvetli takımların da eklenmesiyle güzel bir sezon bizleri bekliyor...

12 Temmuz 2009 Pazar

Reklamlar

Türkiye Futbol Federasyonu talimatlarda yeni bir düzenlemeye geçildiğini ve yeni sezonda formaların arkasının yanı sıra şortların ön kısmına da reklam alınabileceğini açıkladı. Sezonu 16 Temmuz'da, diğer tüm takımlardan erken açacak olan Galatasaray hazırlık maçlarına bu yeni düzenleme ile çıktı. Her ne kadar formalar bir önceki sezona ait olsa da numaranın üstünde Ülker reklamı, altında futbolcu isimleri vardı. Henüz Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yeni formalarını ve yeni reklam düzenlemelerini görmedik ama onların da böyle büyük bir fırsatı kaçıracaklarını sanmam.

Geçen sezonlarda taraftarların aldıkları resmi formaların arka kısımları boş olarak satılıyordu. Isteyen taraftar sadece numara, sadece isim veya hem isim hem numara eklettiriyordu. Fakat yeni düzenleme ile birlikte takımın mağazasından yeni bir forma satın alan taraftar formanın önünde de arkasında da reklamlarla satın alacak.

Ülker'in Keita'nın tranferinde finansör olduğu ve sırt reklamının bu sebeple Ülker'in olduğu söyleniyor. Bir taraftan yüksek maliyetli transferleri takımda görmek çok güzel ama diğer taraftan da formaların önünde, arkasında, sağında, solunda reklamlar görmek can sıkıyor. Amatör futbol ruhunun endüstriyel futboldan yediği yeni bir gol..