12 Temmuz 2009 Pazar

Reklamlar

Türkiye Futbol Federasyonu talimatlarda yeni bir düzenlemeye geçildiğini ve yeni sezonda formaların arkasının yanı sıra şortların ön kısmına da reklam alınabileceğini açıkladı. Sezonu 16 Temmuz'da, diğer tüm takımlardan erken açacak olan Galatasaray hazırlık maçlarına bu yeni düzenleme ile çıktı. Her ne kadar formalar bir önceki sezona ait olsa da numaranın üstünde Ülker reklamı, altında futbolcu isimleri vardı. Henüz Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yeni formalarını ve yeni reklam düzenlemelerini görmedik ama onların da böyle büyük bir fırsatı kaçıracaklarını sanmam.

Geçen sezonlarda taraftarların aldıkları resmi formaların arka kısımları boş olarak satılıyordu. Isteyen taraftar sadece numara, sadece isim veya hem isim hem numara eklettiriyordu. Fakat yeni düzenleme ile birlikte takımın mağazasından yeni bir forma satın alan taraftar formanın önünde de arkasında da reklamlarla satın alacak.

Ülker'in Keita'nın tranferinde finansör olduğu ve sırt reklamının bu sebeple Ülker'in olduğu söyleniyor. Bir taraftan yüksek maliyetli transferleri takımda görmek çok güzel ama diğer taraftan da formaların önünde, arkasında, sağında, solunda reklamlar görmek can sıkıyor. Amatör futbol ruhunun endüstriyel futboldan yediği yeni bir gol..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder