17 Temmuz 2009 Cuma

Ilk Maçın Günahı

Nasıl başlarsa öyle gider demiştik, bu bir ilk maçtan çok daha fazlası olacak demiştik, önemli bir sürece başlangıç olabilir demiştik ama anlaşılan Rijkaard bizim gibi düşünmedi. Hazır olmadıkları için Istanbul'da kalan önemli oyunculara bir de kulubede başlayan Arda ve Baros da eklenince ortaya çok da iç açıcı olmayan bir görüntü çıktı. Iç açıcı değil çünkü Istanbul'daki ve kulubedeki oyuncular sahaya çıktığı zaman dün sahada olanlar kulubede maçı çevirmek için bekliyor olacaklar.

Sezonun ilk ciddi maçı olması, rakibin liginin 14 hafta önce başlamış olması, rakibin sert ve sığ futbolu da maçın bu kadar tatsız tuzsuz olmasının önemli faktörleri aslında. Galatasaray bu turu rahat geçer, hatta bir sonraki turu da geçip UEFA Ligi'ne kalır bence de lakin konuşulması gereken bazı konular var ;

* 4-3-3 sisteminde forvet arkası oynayabilecek oyuncu sadece Arda mı olacak ? Arda'nın geçmiş yılların da verdiği alışkanlıkla sık sık sol kanada kayıyor olması planları bozar mı ? Olası bir sakatlık veya ceza durumunda bu mevkide oynayacak oyuncu alternatifi kim olur ?

* Yaptığı 10 ortanın sadece 2'sinde başarılı olabilen Sabri bu sezon da orta yapamayarak bizi kahredecek mi ?

* Aydın'ın çıkıp Uğur'un girdiği bir ortamda Uğur'un sol bekte devam etmesi gibi olayları daha çok görür müyüz ?

Bunların yanında mücadelesi ve hırsı ile göz dolduran Mustafa Sarp, gördüğü kırmızı karta rağmen etkili bindirmeler yapan Alpaslan ve takımı çekip çeviren Ayhan'ı kutlamak gerek.

Nasıl ki ortada şıçan oyununda ilk pas serbest, okey oyununda ilk elin günahı olmuyorsa; ilk maçın da günahı olmaz diyip önümüzdeki maçlara bakalım bari...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder