6 Ağustos 2009 Perşembe

Galatasaray 2009-2010

Sezona isabetli ve yerinde transferler yaparak giriyor Galatasaray. Henüz tranferin bittiğini söylemek çok zor zira Haldun Üstünel ortalarda yoksa biraz durup düşünmek lazım. Herkesi atlatıp bir anda bombayı patlatma ihtimali çok yüksek bir kez daha. Geçen seneki en büyük problem olan teknik direktör mevzusunu Frank Rijkaard ile çözen Galatasaray'da kaleye Leo Franco, stopere Gökhan Zan, ön liberoya Mustafa Sarp, sağ açığa Keita ve forvet arkasına Elano alındı. Bunların yanında geçen sezonu sakatlıklarla geçiren Uğur Uçar, Linderoth ve Serkan Çalık da takıma dönüyor. Bir de altyapıdan gelen Serdar Eyilik, Murat Akça gibi isimleri düşünürsek Galatasaray'ın kadrosunun iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Henüz netleşmeyen konu ise forvete yapılacak olan takviye. Rijkaard'in Nonda'yı istemediği ve onun yerine "striker" özelliği olan bir oyuncunun alınmasını beklediği yazılıyor gazetelerde. Yeni bir forvet alınırsa Nonda gidecek, alınmazsa Nonda kadroda muhtemelen 2.forvet yedeği olarak kalacak zira Rijkaard'in Yaser'e verdiği şans ve önem Yaser'in Nonda'dan bir adım önde olduğunu gösteriyor.

Ideal 11'i yazmak biraz zor olacak çünkü yeni transferler ve geçen seneki oyunculara baktığımız zaman takımın haddinden fazla ofansif olduğunu görüyoruz. Her ne kadar Arda'ya 10 numaralı forma verildiyse de gerek Arda'nın istemsiz olarak çizgiye kayışı, gerekse Elano'nun gelişi ile değişken bir 11 çıkabilir sahaya. Bana göre ideal 11 şu şekilde olacaktır ;

Leo Franco
Sabri-Servet-Gökhan-Hakan
Mustafa Sarp-Elano-Ayhan
Keita-Baros-Arda

Rijkaard geldiği günden beri ortada dönen 4-3-3 formasyonuna bu oyuncuları yerleştirmek kolay olmayacaktır bence. 4'lü defansın nerde nasıl oynayacağı zaten aşikar. Önünde genelde çift ön libero, daha önünde Elano, en önde Baros olacaktır. Bunun dışında kalan Arda ve Keita da hem sağ ve sol açık hem de 3'lü forvetin sağ ve sol kanatlarını oluşturacaklar. Elano'nun yokluğunda Arda'nın ortaya geçip Kewell'in kanada geçişine de bolca şahit olabiliriz.

Bunların dışında kenarda bekleyen Emre Aşık, Emre Güngör, Uğur, Alpaslan, "sakat olmazlarsa"Linderoth ve Mehmet Topal ikilisi, Serdar Eyilik, Kewell, Aydın, Nonda, Yaser ve iyileşmesi durumunda Serkan Çalık.

Geniş kadro, büyük hedefler, mor formalarla Avrupa'da yeni bir vizyon. Bakalım sahne gerçekten Galatasaray'ın mı olacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder