3 Mart 2010 Çarşamba

Kime Inanmalı ?


Nihat Özdemir'in I.B.B maçı sonrası yaptığı açıklamaya bir kısım taraftar grupları da katıldı ve ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride özetle Fırat Aydunus'un bir Fenerbahçe düşmanı olduğu, ilk devrede oynanan Beşiktaş maçında Gökhan Gönül'ün düşürülmesine penaltı çalamadığı gibi I.B.B maçında da bariz golü vermediği, Alex'i haksız yere oyundan attığı ve Guiza'nın düşürüldüğü pozisyonda I.B.B'li oyuncuya kırmızı kart veremediği yazıyor. Bunlara dayanarak Fırat Aydunus düdüğünü asana kadar eylemleri devam edecekmiş.

Türkiye'deki futbol izleyicileri de artık bilinçlendi. Eskiden olsa hemen gaza gelip sokağa dökülürdü taraftarlar. Fırat Aydunus'un I.B.B-Fenerbahçe maçında yaptığı hatalar incelendiğinde henüz ikinci yarının başında Christian'ı kırmızı kartla atamadığı görülüyor. Zira ilk yarıda Deniz'in golünü iptal eden yan hakem, Fırat Aydunus değil. Guiza'nın pozisyonunda kırmızı kartı es geçtikten sonra Alex'e verdiği kırmızı kart da yerinde bence.

Ilk yarıdaki Fenerbahçe-Galatasaray maçı geliyor hep aklıma. Ofsayt pozisyonunda bayrağını kaldırmayan ve 1.golün olmasını sağlayan yan hakem ve Alex'in kendini bırakmasına penaltı diyen Bünyamin Gezer. Galatasaray taraftarı o maçtan sonra hakeme saldırmak yerine takımın nasıl o kadar kötü oynadığını sorgulamıştı. Zira atılan gol dışında tek bir pozisyon dahi yoktu.

Aslında Fenerbahçe taraftarının çoğunluğunun bu bildirideki gibi düşünmediği açık. Antu.com'da (tam da bu bildiri haberinin yanında) yapılan ankete bu sabah itibariyle 7.015 kişi katılmış. 7.015 kişinin sadece 724'ü takımdaki kötü gidişin sebebini hakemler olarak görmüş. Kalan 6.291 kişiye göreyse sorumlu Daum, yönetim ve futbolcular. Kime inanmalı bilemedik...
(Bildirinin tam metni için tıklayın)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder