12 Temmuz 2010 Pazartesi

Finalin Ardından

64 maçlık serüven hızlıca geçti ve dünya kupası dün akşam bitti. Mağlubiyetle başlayan Ispanya ile hiç mağlup olmayan Hollanda arasında oynanan final tam da penaltılara giderken Iniesta sahneye çıktı ve kupayı Ispanya'ya götürdü. Maçın teknik ve taktik analizini zaten yapmayan kalmadı. Ben o yüzden biraz daha detaylara iniyorum ;

*** Maçın sonunda Sergio Ramos özel hazırlanan formaların yerine bir ara üzerinde 2007 Ağustos'ta kalp krizinden ölen Antonio Puerta'nın resminin bulunduğu beyaz bir t-shirt giydi. Sergio Ramos aynı hareketi Euro 2008 finalinden sonra da yapmıştı.

*** Gecenin kahramanı Iniesta da golden sonra formasını çıkardı ve altından "Dani Jarque, her zaman bizimle" yazan bir t-shirt çıktı. Dani Jargue, Ağustos 2009'da, Espanyol'a kaptan olduktan bir ay sonra idmanda kalp krizinden ölmüştü.


*** Sene içinde Barcelona'da izlerken de bir anlam veremediğim Sergio Busquets, milli takımda da Del Bosque'nin vazgeçilmezi oldu ve haliyle tüm kutlamalarda yerini aldı. Sevinç gösterileri sırasında boynuna geçirdiği yeşil-beyaz atkı doğduğu şehrin takımı olan Badia Del Valles'in atkısıydı.


*** Daha önceki kupa sevinçlerinde sadece şampanya görmeye alışmıştık ama bu sefer ana sponsorlardan Budweiser'in biralarina tanık olduk. Barlardaki "stand"lere konan demir kovaları soyunma odasına indirmeleri de ayrıca enteresan olmuş.


*** Ve Paul.. 8'de 8 yaparak 336 ganyanı yakalayan Paul şöhretin tadını çıkarıyor. Bugün Paul yaşadığı yerden gelen açıklamaya göre Paul'ün bir sonraki şampiyonayı görmesi çok zor. Ortalama 4 yıl yaşıyorlarmış ve Paul bugun 2,5 yaşındaymış. Kahinlikten kalamarlığa giden bu çileli yolda kendisine güvenip bahis oynayanları utandırmadı Paul. Şimdi onun sayesinde para kazananlar bundan sonra her kalamar yediklerinde kadehlerini Paul için kaldıracaklar...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder