25 Haziran 2009 Perşembe

Aslında Ne Oldu

Bu sefer topu koşturan değil, çok koşan kazandı. Ortaokul, lise, üniversite, amatör, profesyonel hiç fark etmez. Ne zaman "bir bilen" size futbol konusunda ahkam kesse hep o meşhur lafı söyler : "Siz koşmayacaksınız, topu koşturacaksınız". Ispanya da zaten yıllardır topu koşturarak, rakibin başını döndürerek maç kazanıyordu. Ispanya'nın toplam pas/olumlu pas oranları Amerika'nın nerdeyse iki katı olmasına rağmen bu sefer olmadı.

Ispanya'da Xavi, Xabi Alonso ve Fabregas'ın yaptığı pas toplamı 265'te 212 iken Amerika'da Donovan, Clark ve Bradley'in yaptığı pas toplamı 103'te 69. Fakat yukardaki tabloda da göreceğiniz gibi bu sefer anahtar maç içinde kat edilen mesafeler. Amerika toplam 110,573 km kat ederken Ispanya 105,590'da kalmış. Ispanya çılgınca pas yaparken Amerika çılgınca koşmuş. Amerika'nın 4 orta sahası Dempsey, Bradley, Donovan ve Clark toplam 45,535 km kat etmişler.

Bu dörtlünün ve diğer oyuncuların sahada bastıkları yerleri gösteren "Isı Haritası" (Players Heat Map) yukardaki rakamları daha net görmenizi sağlayabilir. Isı haritasını görmek için buraya lütfen.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder