29 Haziran 2009 Pazartesi

2 Avans 3'te Biter

Ispanya-Brezilya finali olmayınca kırılan hevesler sanırım dünkü maçın başlaması ile birlikte tavan yaptı. Vur-Kaç taktiği ile oynayan ve yine rakibinden çok koşan Amerika içeri 2-0 önde de girse Brezilya'nın Ispanya gibi teslim olmayacağını tahmin ediyordum. Nitekim daha 46.dakikada gelen golle birlikte Brezilya kendini buldu ve ikinci yarıda biri sayılmayan toplam 4 gol atarak kupayı kaldırdı.

Her ne kadar maçın adamı Kaka olarak seçilse de bence Gilberto Silva'nın Brezilya'ya yaptığı katkı Kaka'yı gölgede bırakabilir. 62'si olumlu toplam 73 pas ve 11,354 km kat edilen mesafe. Maicon'la toplam 42 pas yaparak Brezilya'nın ataklarının başlama noktası oldu Gilberto Silva.

Fakat daha 2 hafta önce Real Madrid'e çılgın bir bonservisle tranfer olmuş, popülaritesi zirve yapmış golcü Kaka varken işçi Gilberto Silva'nın maçın adamı seçilmesi zaten düsünülemezdi. Aynı Kaka maçtan sonra yaptığı giydiği "I Belong to Jesus" tişörtü ile "Isa'nın Atletleri" (Atletas de Cristo) kampanyasının promosyonunu yaparak bir kez daha gündeme damgasını vurdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder