2 Temmuz 2009 Perşembe

Gazeteler ve Bomba Transferleri

Çok değil, bundan en fazla 1-2 sene önce bomba transfer haberleri sadece düşük tirajlı spor gazetelerinde olurdu. Haziran ya da Temmuz aylarından birinde tatile gittiyseniz ve sabah kahvaltısında biraz neşelenmek istediyseniz; Pas, Fotomaç, Fotogol gibi gazetelerden birini alırdınız ve okurdunuz. Aynı sayfada 5 dünya yıldızını da Türkiye'ye getireni vardı, aynı oyuncuyu farklı sayfalarda 2 değişik takıma transfer eden de. Manşetler de genelde hep klişe manşetlerdi :

* Baptista Aslan oldu
* Halil müjdesi
* Geremi Kartal gibi
* Tuncay'ın yerine Rommedahl
* Makalele Beşiktaş'a mesaj gönderdi

Bu gibi bomba transferlerin yanında günde ortalama 10 oyuncunun transfer ihtimalini yazan bu gazeteler, daha sonra bu 10 oyuncudan bir tanesinin transferinin gerçekleşmesi halinde "önce biz yazmıştık" diye manşet atarlardı.

Işte 1-2 yaz öncesine kadar sadece 2-3 ufak spor gazetesinin yaptiği haberleri bugun Hürriyet, Milliyet, Vatan, Sabah gibi gazetelerde görmek beni şaşırtıyor. Işin trajik kısmı ise, bizim büyük gazetelerin bu haberleri yaparken çoğu zaman yurt dışındaki düşük tirajlı spor gazetleri ile tabloid gazeteleri kaynak göstermesi.

Olaya bir başka açıdan bakarsak, artik bütün gazetelerin bu tip bomba transfer haberleri ile dolup inandırıcılığını kaybetmesi kuluplerin işine yarıyor. Bilinçli, bilinçsiz nerdeyse tüm taraftarlar gazetelerde okudukları transfer haberlerini doğrulamak için takımlarının resmi web sayfalarına gidiyorlar. Bu da kuluplerin web sayflarının ziyaret edilme sayısını bir hayli arttırıp, o sayfalara daha fazla reklam konulmasını sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder