25 Ağustos 2009 Salı

3.Hafta

Turkcell Süper Lig'de 3.hafta da geride kalırken Galatasaray ve Fenerbahçe'nin 3'er maçta 9 puan almaları bu sezonun gidişatını ortaya koyuyor gibi. Galatasaray 3 galibiyetin 2'sini evinde alırken Fenerbahçe 2 deplasman galibiyeti aldı. Iki takımın maçlarına dikkatli baktığımız zaman Galatasaray'ın sezona 2 hafta erken başlamasının da verdiği avantajla biraz daha oturmuş bir takım kimliğinde olduğu görülüyor. Fenerbahçe, dün akşam oynanan Diyarbakır maçında biraz da şansının yardımıyla maçı çevirmeyi becerdi. Geride kalan 3 haftada Galatasaray'ın göze batan oyuncuları hücum hattındaki Arda,Keita ve biraz da Elano olurken Fenerbahçe'nin öne çıkan isimleri Emre, Gökhan Gönül ve Andre Santos oldular.

Beşiktaş'ın 2.deplasmanından da sadece 1 puan çıkarabildiği 3.haftada Trabzon da deplasmanda Manisa'ya 1-0 kaybetti. Beşiktaş için 5.haftadaki Galatasaray maçı önemli bir dönüm noktası olabilir. Ali Sami Yen'den çıkabilecek olan kötü bir sonuç Denizli'nin takımdaki geleceğini etkileyebilir. Denizli de geçen sene takımın başına böyle bir sezon ortası operasyonu ile geldiği için bu durumu yadırgaması zor. Aynı durum zaten sürekli kaotik olan Trabzon'da da geçerli. Toulouse deplasmanına gezmek için gidecek olan Trabzon, haftaya içerde Bursa'ya da puan kaybederse Hugo Broos'un Trabzon macerası beklenenden çok kısa sürebilir.

İki kardeş takım Bursa ve Ankaragücü'nün mücadelesinde 3 haftada 2.golünü atan Ömer Erdoğan yıldızlaşırken, Antalya'ya bu hafta içinde kiralık olarak imza atan Yedinak bir gol bir asistle Kasımpaşa maçına damgasını vurdu. Ümit Karan, Youla ve Mehmet Yılmaz gibi bir hücum hattına sahip olan Eskişehir'in seyircisiz I.B.B'ye gol atamamasını Olimpiyat Stadı faktörüne bağlama şansımız varken Gaziantep'in yıldızlarını kaybetmiş Ankaraspor karşısında beraberliği son dakikalarda kurtarmasını neye bağlamak lazım bilinmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder