24 Ağustos 2009 Pazartesi

Kargalar ve Kılavuzluk

Ilk 3 haftada 1 galibiyet ve 2 beraberlik alan ve galip geldiği maçta dahi ışık saçamayan Beşiktaş'ta sular ısınmaya başladı. Mustafa Denizli bu sabah basın mensupları ile yaptığı konuşmada "kimse bana kılavuzluk etmeye kalkmasın çünkü bu kargalar bana kılavuzluk edemez" gibi bir ifade kullanmış.

Geçen sene hem Galatasaray'ın hem de Fenerbahçe'nin berbat bir sezon geçirmesi sayesinde Sivas ve Trabzon'la şampiyonluk mücadelesi veren ve daha çok Sivas'ın tecrübesizliği yardımıyla şampiyon olan Beşiktaş'ta çifte kupa sevinçleri yeni sezona konsantre olmayı zorlaştırmış gibi gözüküyor. Mehmet Topuz'la uğraşırken Gökhan Zan'ı elinden kaçırıp onun yerine Ferrari'yi alan; Cisse'yi gönderip Fink'i getiren ve 8 sene önce satıp, son 1-2 senedir düşük performans ve sakatlıklarla boğuşan Nihat'ı transfer eden takımda hala düzgün bir oyun kurucu yok. Delgado'nun ameliyatı sonrasında Yusuf'a sarılan Denizli, Yusuf'un da sakatlanmasıyla Tello'yu ortaya çekti ama onun da şapkadan tavşan çıkarmasına henüz şahit olamadık. Taraftar 1,5 aydır konuşulan "10,5 numara" transferini beklerken gele gele Ibrahim Kaş geldi. Geçen sezon genelde 40-50 dakikalık performansı ile maçları kurtarmayı başaran Yusuf sakatlıktan kurtulduktan sonra Denizli'nin 10 ya da 10,5 numarası mı olacak merakla bekliyoruz..

Geçen sezona da kötü başlayan ama rakiplerin ekstra kötü oluşu ile sezonun devamında tekrar zirveyi yakalayan Beşiktaş'ın bu sene böyle bir şansı yok. Bir tarafta leblebi gibi gol atan Galatasaray, diğer tarafta 2 lig maçında henüz gol yemeyen Fenerbahçe. Şampiyonlar Ligi'nde çekecekleri kuraya da bağlı olarak bu sezon Beşiktaş için umulandan çok kısa sürebilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder