28 Eylül 2009 Pazartesi

7.Hafta

7.haftanın sonunda ilk çözülen Galatasaray oldu. Adeta bir sinir savaşına dönen "ilk önce kim puan kaybedecek" sorusunun cevabı dün gece Ali Sami Yen'de verildi. Geçen sene iki maçta da puan kaybettiği Eskişehir'e bu sezonun ilk maçında yine 1 puan verdi Galatasaray. Puanı alanın Eskişehir olduğunu söylemek çok zor zira Youla-U.Karan-Mehmet Yılmaz-Burak Yılmaz dörtlüsü ile oynayan Eskişehir'in gol dışında ciddi 1 tane atağı var. Bunun yanında 90 dakikanın 75 dakikasını oyun kurmak için harcayan ve Mehmet Topal-Mustafa Sarp ikilisiyle yan pasan bir Galatasaray. Oyunu ileriye taşıyacak bir ön liberonun eksikliği hissedilirken Ayhan'ın 46.dakikadan 85.dakikaya kadar eski açığın önündeki kale arkasında ısınmasını Rijkaard nasıl açıklar bilinmez. Papaz bu sefer pilavı yemedi ve bu sefer oyuncu değişiklikleri maçı kurtarmaya yetmedi. Mutlaka ki puan kaybı, mağlubiyetler olacaktır ama bunları rakiplerin de takılabileceği deplasmanlara saklamak Galatasaray için daha yararlı olabilirdi.

Fenerbahçe ise Manisa maçından sonra bir kez daha 90.dakikada kazandı. Maçtan önce Antalya'nın 90.dakikada 4'e 0 kontraataktan gol yiyeceğini söyleseler kimse inanmazdı herhalde. Gerçi maç içinde direkten dönen toplar ve Guiza'nın kaçırdıkları ile Fenerbahçe'nin 3 puanı hak ettiği söylenebilir ama Antalya takımı son dakikada toplu hücum yapmayıp 2 adamını defansta bıraksa bugun Fenerbahçe'nin de oyunu tartışılıyor olacaktı. Nöbetçi golcü Semih girip yine takımını kurtardı ama gelecek hafta ilk onbire girebilecek mi onu merakla bekliyoruz.

Trabzon, bu sezonun yenilgisiz takımlarından Gençlerbirliği ile berabere kalarak haftayı bence karlı kapattı. Golcülerinin takıma katılması ve yeni transfer Gabric'in yavas yavas oyuna ısınması Trabzon'un avantajları. 46.dakikada oyuna girip 81.dakikada oyundan alınan Alanzinho'nun kenara yaptığı gider ise takımın eksisi. Kendi sahasında kazanmaya da alışırsa Trabzon bu sezonun 3.lük için yine en kuvvetli adayı olacaktır.

Bursa'nın evinde, 5 ekikle gelen Diyarbakır'ı 4'lemesi süpriz olmadı ama Kayseri'nin bugune kadar 6 maçta 15 gol yiyen Kasımpaşa ile 0-0 berabere kalması haftanın süprizlerindendi. Olimpiyat Stadı'nda I.B.B'ye son dakika golüyle kaybeden Sivas'ta Bülent Uygun'un istifasının gelmesi artık an meselesi. Ankaragücü 7.haftanın sonunda ilk galibiyetini Gaziantep'ten alırken beraberliklerin takımları Denizli ve Manisa'nın 1-1 berabere kalarak haftayı kapatması kimseyi şaşırtmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder