11 Eylül 2009 Cuma

Asla Sadece Bir Derbi Değildir

Hiçbir derbi asla sadece bir derbi değildir. Her zaman kazanan veya kaybeden takım için kritik sonuçları olur. Ligin henüz 5.haftası olmasına rağmen yarınki derbi de çok kritik olacak. Galatasaray'ın Temmuz ortasından beri gösterdiği yüksek performansı "henüz defanslarını test edecek derecede kuvvetli bir rakiple oynamadılar" ifadesi ile çürütmeye çalışanlar için Galatasaray hakkında yorum yapılacak maç yarınki derbi. Öte yandan, Şampiyonlar Ligi'ne direkt girdiği için henüz Avrupa Kupası maçı yapmayan ama buna rağmen ligde oynadığı maçlarda dökülen Beşiktaş için ilk 4 haftayı bir kalemde unutturacak maç yarınki derbi.

Çok geniş, aynı anda 2 takım çıkar, rotasyon çok rahat yapılıyor denilen Galatasaray kadrosuna yavaş yavaş nazar değmeye başladı. Sakatlanması artık haber değeri taşımayan Linderoth, yarı müzmin sakat Aydın, "cam adam" lakabını Kayseri'de hatırlayan Gökhan Zan ve her Beşiktaş maçı olaylı geçen Ayhan yarın kadroda yoklar. Elano'nun 24 saat süren bir yolculuktan sonra bu gece Istanbul'a inmesi ve Kewell'in milli takım kampına gitmeyip Florya'da çalışması Rijkaard'ı mecbur bırakacaktır. Leo Franco'nun önüne Sabri-Servet-Emre Aşık-Hakan Balta dörtlüsünü koyacak olan Rijkaard, orta sahayı Mehmet Topal ve Mustafa Sarp ile sağlamlaştırıp önlerine Kewell-Arda-Keita üçlüsünü sürecektir. En uçta da hafta içi San Marino'ya halı saha maçında 4 gol atan moralli Baros. Gidişata göre Elano ve Nonda kartlarının yanında Caner Erkin süprizini de görebiliriz.

Suyun öbür tarafında, Ümraniye'de, bütün planlar kötü gidişata son vermek üzere yapılıyor. Ilk 4 maçtaki 1 galibiyet+3 beraberlik performansına arka arkaya alınacak Galatasaray ve M.United mağlubiyetleri de eklenirse ortalık karışacaktır. Salı günü M.United'i yenmek çok kolay olmadığından Beşiktaş için yarınkı maçtan yenilmeden çıkmak çok önemli. Derbi tecrübe işidir diyerek sakatlığı geçen Rüştü'yü kaleye gönderecek olan Denizli, Erhan-Sivok-Ferrari-I.Üzülmez dörtlüsünü tercih edecektir. Sivok ve Ferrari'nin önüne Ernst ve Fink ikilisini koyup önlerinde de yeni kurtarıcısı Tabata'yı koyacaktır. Sağda Holosko, solda Serdar Özkan ve ilerde Nihat. Tello'nun da Elano gibi Güney Amerika'dan bu akşam dönmesi ve 6 yabancı sınırlaması yüzünden kulubede bekleyecek olan Bobo. Sakatlıktan yeni çıkan Yusuf Şimşek yine Denizli'nin ikinci yarıdaki anahtarı olacaktır. Mağlup duruma düşerse Nobre, Bobo ve Tello. Tabi yabancı sınırlaması yüzünden geçen sene sıkça gördüğümüz 2 değişiklik yöntemini yarın da göreceğiz.

Şiddetli yağmur altında oynanması beklenen maç 21:00'de. Üstü portatif bir şekilde kapanan ve Anadolu'daki şehir statlarına benzeyen eski açık, yönetimin dağıtacağı yagmurluklar ile tek renk olması muhtemel yeni açık. Galatasaray tribünlerinde herhangi bir koreografi hazırlığı yok (varsa da gizli yürütülüyor). Beşiktaş taraftarı ise kendilerine verilecek olan yağmurlukları giyecek mi henüz belli değil.

Galatasaray kazanırsa 5'te 5 yapıp iyice havaya girecek. Beşiktaş'ta ise M.United maçına da bağlı olarak teknik direktör ve yönetim değişikliği gündeme gelecektir. Beşiktaş kazanırsa ilk 4 haftaki performans unutulacak ve Galatasaray'ın fiyakası bozulacak. Ilk ciddi rakibe kaybedildiği için Galatasaray taraftarında hayal kırıklığı yüksek seviyelere çıkacak. Beraberlik halinde ise üzülen taraf yine Galatasaray olacak.

Asla sadece bir derbi değildir. Yarın da olmayacaktr...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder