13 Eylül 2009 Pazar

Kim Usta Kim Çırak ?

Sezon başından beri adeta gol olup yağan Galatasaray'a karşı Ernst-Fink ikilisini bozup Ekrem'i Arda'nın başına diken mi yoksa bu takımda sonsuz kredisi olan Arda'yı daha 59.dakikada oyundan tereddütsüz çıkaran mı ?

Denizli yine süprizlerini yaptı ama bu sefer papaz pilavı yemedi. Hafta arası oynanan milli maçlarda oynayan ve gol atan moralli Holosko'yu kenarda tutup sakat olduğu için 2 milli maçta da oynamayan büyük umut Nihat'la başladı. Ekrem'i Arda'yı durdurması için talimatlandıran Denizli, Tabata ve Yusuf ikilisinin şapkadan tavşan çıkarmasını bekledi. Buna karşın beklenen defans dörtlüsü ve önlerinde Mehmet Topal + Mustafa Sarp ile Beşiktaş'ı karşılayan Galatasaray'da hücum hattı biraz problemliydi. Çok erken gelen gol, kafa ve vücut olarak çok yorgun Arda Turan ve çok sayıda yapılan hazırlık pasları yüzünden eski maçlardaki üretkenliğinden uzak bir takım.

Ikinci yarıya Fink ile başlayan Denizli Ernst'i nerdeyse Galatasaray savunması ve ön liberoları arasında oynattı. Sonradan oyuna giren ama etkisiz olan Holosko ve Bobo da Beşiktaş'taki gol problemini çözemedi. Öte yandan Arda'dan bir asist dışında başka bir süpriz beklemeyen Rijkaard daha 58.dakikada onu Elano ile değiştirip topun biraz daha Galatasaray'da kalmasını sağladı. Baros'un ikinci golünden önce oyuna girmek için formasını içine bile sokan Nonda, Baros golü atınca tekrar eşofmanının üstünü giymek zorunda kaldı. 2-0'ı bulunca Barış Özbek ile biraz daha oyun kilitlendi ve Elano'nun hazırlayıp her daim skora etki eden Kewell'in asisti ile gelen 3.Baros golüyle oyun bitti.

Geride kalan maçlara göre kötü bir Galatasaray, girdiği 4-5 gol pozisyonundan 3'ünü atarak maçı 3-0 kazandı. Kadronun ve kenar yönetimin kalitesiyle bu sezon ligde böyle çok maç kazanacaktı Galatasaray zaten ama bu maçlardan birinin Beşiktaş maçı olacağı, hem de 3-0 gibi bir skorla, çok da beklenen bir sey değildi. Mustafa Denizli hala geçen seneyi hatırlatıp, daha önce de 9 puan geriden gelip şampiyon olduklarını ifade ediyor. Kim usta kim çırak ya da bu işin sonunda kim çırak çıkacak merakla bekliyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder