14 Eylül 2009 Pazartesi

5.Hafta



5.hafta da geride kaldı ve değişen fazla bir şey yok. Galatasaray ve Fenerbahce kayıpsız olarak lige devam ediyorlar. Milli takımlara çok oyuncu veren takımların için zorlu bir haftaydı. Özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe çok sayıda oyuncusunu milli takımlarına gönderdi. Galatasaraylı Elano ve Fenerbahçeli Andre Santos, uzun Brezilya-Türkiye seyahati dolayısıyla onbirdeki yerlerini kaybettiler. Bunun dışındaki milli oyuncularla ise 10 günlük sürede ayrı kaldı takımlar. Milli takıma çok oyuncu vermeyen takımlar içinse yararlı bir dinlenme haftası oldu.

Sezonun ilk derbisinde Galatasaray, kötü oynadığı maçta Beşiktaş'ı 3-0 yenerek kalitesini ortaya koydu. Girdiği 5 pozisyondan 3'ünü gol yaparak ofans hattında ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kez daha gösterdi. Beşiktaş maçı öncesinde Galatasaray defansının hala kendini test edebilecek düzeyde bir takımla oynamadığını savunanlar muhtemelen bu tezlerini devam ettirecekler. Bir takımın defansını test edebilmesi için illa Real Madrid'le mi oynaması gerek bilinmez.

Beşiktaş'ta ise Mustafa Denizli ateşle oynamaya devam ediyor. Kimsenin beklemediği bir kadro ile Ali Sami Yen'e gelen Denizli, 3-0'lık mağlubiyet sonrası yine alışılagelmiş yorumlarını yaptı. Hala bu sezonun geçen sezondan farklı olduğunu anlamayan (ya da anlamak istemeyen) Denizli, daha önce de geriden geldiklerini ve puan farkının önemli olmadığını söylüyor. Yarınki M.United maçından da mağlubiyetle ayrılmaları halinde isyanlar başlayacaktır.

Fenerbahçe, sezonun en zorlu deplasmanlarından (gerek zemin, gerekse atmosfer) Bursa'da zor da olsa 1-0 kazanmayı bildi. İlk 75 dakikada girdiği tek pozisyondan gol çıkaran Fenerbahçe'de futbolcuların agresifliği göze çarptı. Hakem Deniz Çoban'ı mahalle maçlarındaki rakip oyuncu edasıyla hırpaladı ama tek kırmızı kart görmediler. Emre'nin yokluğunda ilk kez onbire giren Mehmet Topuz vasatı aşamadı. Türkiye'ye geldiği günden beri istatistikleri alt üst eden Alex yine kilidi açtı ve takımına 3 puanı getirdi.

Beklenen patlamayı sonunda yapan Trabzon, I.B.B'ye Olimpiyat Stadı'nda 6 gol birden attı. Stoper Egemen'in 3 gol atıp, Colmann'ın 3 asistle yıldızlaştığı maçta Umut 2, Gökhan da 1 gol atarak sezona ve taraftarlara merhaba dedi. Asıl problemi kendi seyircisi önünde kazanmak olan Trabzon'un istikrarı yakalaması lazım. Beşiktaş'ın kötü olduğu bu sezonda üst sıralara oynaması için içerde kazanması lazım.

Sezonun en büyük hayal kırıklığı Sivas’ta serbest düşüş devam ediyor. Ligin yeni takımı Manisa’dan da 3 gol yiyerek 4 maçta yedikleri gol sayısını 10’a çıkardılar. Çarşamba günkü erteleme maçında Denizli ile oynayacaklar. 5’te 5 yaparlarsa Türbülent’e format gelebilir.

Bunların dışında Gaziantep evinde Kasımpaşa’yı yenip ilk; Antalya da evinde Ankaragücü’nü 1-0 yenip ikinci galibiyetini aldı. Bol gollü geçmesi muhtemel Gençlerbirliği-Eskişehir maçında ise Gençlerbirliği’nden Kahe ikisi rakip kaleye olmak üzere toplam 3 gol atarak haftanın hat-trick yapan 2.futbolcusu oldu. 0-0 biten Denizli-Diyarbakır maçı ise haftanın golsüz biten tek maçıydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder