17 Aralık 2009 Perşembe

Nefreti Körüklemek

2003-2004 sezonu son haftada yapılan maçlarda Beşiktaş, Rize karşısında kaybetmiş (ki o Beşiktaş aynı sezon ilk yarıyı 8 puan önde bitidiği halde ikinci yarı gösterdiği "muhteşem" performans sayesinde ligi şampiyon Fenerbahçe'nin 14 puan gerisinde bitirmiştir) ve Rize'nin ligde kalmasıyla Bursa ligden düşmüştü. Bu maçı takip eden günlerde Beşiktaş, Bursa'nın resmi düşmanı ilan edilmiş ve bir sonraki sezondaki maçlarda büyük olaylar çıkmıştı. Haliyle yönetimler ve il güvenlik kurulları bu iki takım arasındaki olayları önlemek için aralarındaki maçlara rakip taraftarın alınmama kararları almıştı.

Lakin son 1-2 senede bakıldığı zaman iki takımın taraftarları da çeşitli organizasyonlarda bir araya gelip artık kavganın bittiğini belirten açıklamalar yaptılar. Hatta Bursa'nın başında olan Ertuğrul Sağlam'ın Beşiktaş taraftarlarınca çok sevilmesi de bu kavganın tam olarak bitmesi için cok iyi bir fırsattı. Bursa taraftarı bu hafta İnönü'de oynanacak olan maça alınır, Ertuğrul Sağlam önderliğinde Bursa takımı sahaya çıkıp Beşiktaş tribünlerine çiçek verir hatta iki takım elele sahaya çıkabilirdi.

Ama il güvenlik kurulu toplantısından bütün bu fikirleri taca atan bir karar çıktı. Güvenlik önlemleri bahane edilerek Bursa taraftarının İnönü'ye alınmayacağı açıklandı. Bu karar aynı zamanda ligin son haftasında Bursa'da oynanacak maça Beşiktaş taraftarlarının da alınmayacağı anlamına geliyor haliyle. Yarınki maçta ortamın biraz gerilmesi dahi zaten bu kararla gerginleşen Bursa taraftarının biraz daha rüzgar ekmesine sebep olacak. Fırtınanın biçileceği maç ise ligin son haftasında Bursa'da oynanacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder