4 Aralık 2009 Cuma

Önemli Liderlik # 2

Dün Fenerbahçe için yazılanların hemen hemen aynıları bugun Galatasaray için de yazılabilir. Takımın içinde bulunduğu durum, sakatlar, formsuzlar, rotasyonlar bir kenara bırakılmalı ve bu maç alınmalıydı. Aslında dün akşam maç berabere de bitse hala avantaj Galatasaray’da olacaktı zira son maçta büyük sorunlarla boğuşan Strum Graz deplasmanından alınacak bir galibiyet yine liderliği getirecekti.

Bu düşünce ile maça baktığınız zaman daha çok saldırması gereken takım Pana’ydı ama onlar da Cisse ile ofsayte düşmekten doğru düzgün atak yapamadılar. Tabi bunda artık Rijkaard’ın hiç vazgeçmeye niyetinin olmadığı 2 ön liberolu sistemin de büyük etkisi var. Uzun zamandır sakatlanmasa bile dün akşam sakatlanınca kimsenin yadırgamadığı Gökhan Zan çıkınca Mehmet Topal’ı o bölgeye çekip Mustafa Sarp’ın yanına Barış’ı koyan Rijkaard (ki kenarda bekleyen Keita’yı oyuna alıp takımı biraz daha ofansif yapabilirdi) bir kez daha sistemine ne kadar bağlı kaldığını gösterdi.

Sonuç olarak iki takımın da pozisyon bulmakta zorlandığı ve atanın kazacağı bir maçtı. 6 gün arayla birbirine çok benzeyen Bursa ve Pana maçlarından aynı skorları çıkaran (birini 1-0 kazanıp diğerini 1-0 kaybetti) Galatasaray 18’indeki kuralara grup lideri olarak gidiyor. Kim bilir belki Beşiktaş’ın da katılımı ile tarihimizde ilk defa 3 takımla birden son 32’ye kalırız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder