14 Ocak 2010 Perşembe

Lucas Neill

Beklenen transferlerden ilki bir stoper transferi oldu Galatasaray'da. Bu sefer basında hiç adı geçmeyen biri değil, birkaç gazetede "transferi bitti" diye yazılan Lucas Neill. 2-3 haftadır o ülke senin bu ülke benim edasıyla transfer pazarlıkları yapan Haldun Üstünel'den yine isabetli bir transfer. Tabi bu transferi sadece Haldun Üstünel'e mal etmek çok doğru olmaz. Rijkaard ve Neskens'in talimatlarıyla muhtemelen bu transfer için düğmeye basılmıştır.

Neill'in açısından bakıldığında, Elano'nun geliş sebebine benzer bir sebep yatıyor işin arkasında. Amaç Mayıs ayına kadar düzenli oynayarak Haziran'da başlayacak olan Dünya Kupası'na formda gitmek. Sezon başında bedelsiz olarak geldiği Everton'da sadece 12 maçta forma giymiş Lucas Neill. Şimdi Galatasaray'da Servet'le beraber defansın vazgeçilmezi olacaklar. Türkiye Ligi, Ziraat Kupası ve UEFA Ligi olmak üzere (bir sakatlık olmaması durumunda) 25 civarında maça çıkabilir.

"Galatasaray'a faydası olur mu" sorusunun cevabı kesinlikle evet. Gökhan Zan ve Emre Güngör gibi iki tane "cam adamla" oynayan Galatasaray defansına Premier Lig'den kimi getirseniz yararlı olur. Emre Aşık'ın her ne kadar kronik sakatlıkları olmasa da onun da yaşının getirdiği zorluklar var. Dolayısıyla topu oyuna sokma yetisi ve liderlik vasıfları yüksek olan Neill'in katkıları büyük olacaktır.

Son olarak, mukavele 1,5 yıllık yapılmış. Bu sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Kewell'a milli takımdan arkadaşını getirerek sanki onun sözleşmesini de 1 yıl daha uzatacaklar gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder