11 Ocak 2010 Pazartesi

Penaltı Nasıl Atılır ?

Istatistik olarak bakmadım ama benim hatırladığım bir Samsun maçı vardı Fenerbahçe'nin. Ilk 10 dakikada son adamı düşüren (çok tartışmalı bir pozisyondu) kalecinin kırmızı kartla oyundan atıldığı bir penaltı poziyonuydu. Oyuna yeni giren yedek kaleci kurtarmıştı Alex'in penaltısını. Onun dışında hiçbir zaman hedefi şaşırmadı Alex. Ne kaleciler, ne maçlar geldi geçti. İçerde, dışarda, annemizim liginde, şampiyonlar liginde..

Genelde kaleciyi ters köseye yatırdığını görürüz Alex'in. Bunun yegane sebebi kalecinin atlayacağı köşeyi görüp diğer köşeye yollamasıdır topu. Kaleci erken hareket etmezse de topun başına geldiği zaman topu hangi köşeye atacağından emin olduğu için hiç tereddüt etmeden golünü atar.

Dün akşamki penaltı şovu da adeta Alex'e penaltı konusunda zirve yaptırdı. Ivesa gibi 2.05'lik bir kaleciye arka arkaya iki tane penaltı attı Alex. Ivesa her iki penaltıda da köşeyi tahmin etmesine rağmen topa dokunamadı bile. 7,32'lik kalenin tam ortasında duran Ivesa'nın kendi soluna doğru uçtuğu zaman sol direğe ne kadar yaklaştığını hesaplarsanız, Alex'in nerdeyse imkansız olan vuruştan arka arkaya 2 tane birden yapmasının ne kadar büyük bir olay olduğunu anlarsınız..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder