23 Şubat 2010 Salı

Kezman'dan Guiza'ya

Gollü geçeceği herkesçe malumdu belki maçın ama bu derece enteresan olacağını çok az kişi tahmin etmiştir. 25'te 2-0'lık galibiyeti yakalayan Fenerbahçe'nin maçı daha ilk yarıda koparaması soyunma odasına gitmeden ilk golü yediği için mümkün olmadı.

Bursa'nın geriden gelip maç çevirme alışkanlığını 2 ay önce Inönü'de, Fenerbahçe'nin de öne geçtiği maçlarda galibiyeti kaçırdığını son 1 ayda muhtelif kereler görmüştük. Dolayısıyla ikinci yarı olanlar ilk bakışta süpriz değil gibi gözükse de Fenerbahçe'nin 40.000 kişinin önünde, normale dönmüş çimlerde maçı kaybetmesi yine de enteresan. Özer'in çıkmasıyla sağ açığa geçen Gökhan'ın yerini yadırgaması, Bilica'nın gün geçtikce daha anlamsız hareketler yapması ve Guiza'nın takımın kimyasını bozması Fenerbahçe'nin dünkü maçta sonunu hazırlayan faktörler oldu.

Guiza'nın da dünkü mağlubiyette rolu büyük. Aslında daha büyük kabahat Guiza'yı sahaya süren Daum'un. Maçtan önce Guiza'nın kaçıracağı ilk gol pozisyonundan sonra tribünde gerginlik olacağı çok barizdi. Tribün homurdandığı için Guiza'nın çıkarılması da olmazdı, dolayısıyla, Guiza'yı kadroya koymak Daum'un yaptığı en büyük yanlıştı. Guiza'nın oyundan çıkarken tribünler tarafından ıslıklanması zaten sarsılmış olan Guiza'yı iyice bitirdi. 3 sene önce Kezman yüzünden şampiyonluğu kaybeden Fenerbahçe'de bu sene de aynı senaryo Guiza sayesinde yaşanabilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder