29 Nisan 2010 Perşembe

14 Dakika 44 Saniye

Dün geceki maçta Inter'in topa sahip olduğu süre 14 dakika 44 saniye. Nou Camp'ta 100.000 kişinin önünde, 62 dakika 10 kişi oynayıp topa sadece 14 dakika 44 saniye hakim olup skoru 1-0'da tutmak kesinlikle takdire şayan. Yunanistan'ın Avrupa Kupası'nı kazandığı maçları hatırlayanlar, niye 9 kişi savunma yapıyorlar diye kızanlar, Inter'i korkak oynamakla suçlayanlar... Hepsi boş... Tarih Inter'in finale çıkışını ve büyük ihtimalle bu kupayı nasıl kaldırdığını yazacaktır.

Barcelona karşısında açık oyunu tercih eden Arsenal'in halini herkes gördü. Kendi evinde 3-1 kazandığı maçın rövanşında Inter'in de açık oynaması zaten dünyadaki en mantıksız olay olurdu. Daha 10.dakikadan zaman geçirme çabaları, suni gerginlikler yaratıp rakibin konsantrasyonunu bozma çalışmaları ve Jose Mourinho'nun "one man show"'u. 28'de Motta atılmasaydı da oyun aynı şekilde geçecekti zaten. Yine 8 kişi savunma yapacaklardı, yine oyunu kilitleyeceklerdi.

Bu kadar dirençli olmalarında kaleci Julio Cesar'ın da katkısı büyük şüphesiz. Iki Barcelona maçında sadece 2 gol yiyip özellikle dün akşamki maçta harikalar yaratması unutulacak gibi değil. Sonuçta Jose Mourinho tarih yazmaya devam ediyor. Madrid'deki finalden sonra Italya'ya dönmeyip Real Madrid'în başına geçmesi sürpriz olmamalı kimseye. Barcelona taraftarının en çok nefret ettiği adam olan Mourinho seneye bu kez Real Madrid'le Nou Camp'tan çıkarsa bu sefer maç bitiminde sahayı itfaiye araçlarıyla yıkar belki Katalanlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder