2 Mayıs 2010 Pazar

Formalite Hafta

Zaten ilk ikide Fenerbahçe ve Bursa'nın olacağı geçen haftadan sonra belli olmuştu. 3 ve 4. sıraları da Galatasaray ve Beşiktaş'ın paylaşacağı da aleniydi. Fenerbahçe'nin de, Bursa'nın da evlerinde iyi oynadıkları bir sezonda birinin Eskişehir'e, diğerinin Kayseri'ye puan kaybetmesi zaten pek mümkün değildi.

Fenerbahçe 4 yıl aradan sonra gelen Alex frikiğiyle, Bursa da klasikleşen Ali Tandoğan ortalarından biriyle öne geçti. Hemen hemen aynı dakikalarda ilk golü bulan takımlar ikinci golleri de yine aynı zamanda buldu. Fenerbahçe 2,02'lik Ivesa'nın elinden kaçırdığı topla, Bursa da golcü kalecisi Ivankov'la skoru 2-0'a taşıyınca hafta zaten bitmişti.

Fenerbahçe biri hükmen olmak üzere toplam 8 maçtaki gol yememe alışkanlığını 9'a çıkardı. Öte yandan Bursa da en son 28.haftada gol yediği Antalya maçından sonra sırasıyla Gençlerbirliği, Gaziantep, Galatasaray ve Kayseri maçlarında hiç gol yemedi. Zirvedeki iki takımın da kalelerini bu denli gol kapaması sıralamadaki yerlerinin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor.

Öyle gözüküyor ki ligin kaderini önümüzdeki hafta çizecek. Bursa'nın hükmen galibiyetle kapatacağı haftada Fenerbahçe'nın Ankara'da beraberliğe dahi tahammülü yok. Son hafta iki takım da evlerinde kağıt üzerinde zor takımlarla oynayacaklar ama bu hafta olduğu gibi son hafta da iki takımın da evlerinde puan kaybetmeleri imkansıza yakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder