5 Mayıs 2010 Çarşamba

Istemek ya da Istememek

Iste butun mesela buydu. 27 yıldır bu kupayı kazanamayan Fenerbahçe, başkanlığı süresince 6 tane kupa finali kaybeden Aziz Yıldırım ve geçen sene Beşiktaş taraftarının yaşadığı çifte kupa sevincini yaşamaya çok yakın milyonlarca taraftar. Öte yanda ligdeki iddiasını haftalar önce kaybedip uzunca bir süredir kupaya konsantre olan Trabzonspor.

Maçın ilk dakikasıyla birlikte bu kupayı daha çok isteyenin Trabzon olduğu çok açık ve net bir şekilde görülüyordu. Sadece Umut Bulut'un kaçırdığı 4 net gol pozisyonu, Colman'ın direkten dönen topu ve diğer Trabzon atakları. Buna karşılık 75 dakikada sadece golün olduğu pozisyonda tehlike yaratan bir Fenerbahçe. Emre etkisiz, Bilica kontrolsüz, Lugano kötü gününde, Güiza üzgün. Bütün bunlara bir de beklenen pasları atamayan Alex'i ekleyince zaten mağlubiyet kaçınılmazdı Fenerbahçe için. Trabzon ise tüm yönleriyle bu maça çok fazla hazırdı. Alanzinho önderliğinde Umut, Burak ve Colman'la çok zorladılar Fenerbahçe'yi.

Maçı Fenerbahçe kazansa fazlasıyla haksızlık olacaktı. Maçın saat 15:45'te başlaması ve maç oynanırkenki sıcak futbolcuların yüzlerine yansıyordu. Ama sanki Fenerbahçeli futbolcular biraz daha yıprandılar bu ortamdan. Fiziksel yıpranmaları 24 saat içinde geçecektir ama mental yıpranmalarının takımı ne denli etkileyeceğini Pazar günü Ankara'da göreceğiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder