8 Mayıs 2010 Cumartesi

Hafta Sonu / Sezon Sonu

Koca bir sezon nerdeyse geride kaldı. Ispanya Ligi dışında tüm büyük liglerde şampiyonluk yarışı son 4-5 haftaya kadar ikiden çok takımla sürdü. Sadece Ispanya'da Barcelona ve Real Madrid'in puan rekorları kırarak yarattığı uçurum ordaki heyecanı biraz söndürmüş gibi gözükse de sadece bu iki takımın kıyasıya rekabeti bile güzeldi.

Bugün ve yarın oynanacak maçlarla Ingiltere, Türkiye ve Ispanya liglerinin şampiyonları belli olacak. Ingiltere ligi zaten resmi olarak son maç. 1 puan farkla önde olan Chelsea evinde Wigan'ı yenerse şampiyon. M.United isterse daha önce Chelsea'nin 7 tane attığı Stoke'a 17 tane atsın. Chelsea'nin puan kaybını beklemek zorunda. Turkcell Super Lig'de Bursa'nın hükmen kazandığı haftada Fenerbahçe'nin beraberliği dahi Bursa'yı şampiyon yapar. Zira her iki takımın da son hafta evlerinde oynayacakları maçları kaybetmeleri çok zor. Dolayısıyla Fenerbahçe yarın kazanırsa şampiyon olur, kazanamazsa ikinci bir Denizli faciası olur. Ve Ispanya. Şampiyonlar Ligi'ne gitmek için kazanmak zorunda olan Sevilla, evinde Barcelona'yı ağırlıyor. Olası bir beraberlik dahi kalan 2 kolay maçını da kazanacak olan Real Madrid'i şampiyon yapar. Barcelona'nın bu akşam alacağı bir galibiyet ise Guardiola'yı bir kez daha zirveye çıkarır.

Almanya ve Italya liglerinde ise zaten şampiyonlar belli oldu gibi. Almanya'da Bayern Munih 17 farkla kaybetmezse şampiyon. Italya'da ise son 2 haftada hep iddasız takımlarla oynayacak olan Inter ve Roma. Rahatsız Mourinho'nun 3'te 3 yapma yolunda bu iki maçta herhangi bir kayba uğrayacağını düşünmüyorum.

Iste düğümlerin çözüleceği haftadaki bazı naklen yayınlar ;

8 Mayıs Cumartesi
16:30 H.Berlin-B.Münih / TRT Haber
20:00 Galatasaray-Antalyaspor / Lig TV
22:00 Real Madrid-A.Bilbao / NTV Spor
22:00 Sevilla-Barcelona / NTV

9 Mayıs Pazar
16:00 Roma-Cagliari & İnter-Chievo / NTV Spor
18:00 Manchester United-Stoke & Chelsea-Wigan / Spormax
20:00 Ankaragücü-Fenerbahçe / Lig TV

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder