19 Nisan 2010 Pazartesi

Alex, Denizli, Bilica...

Zaten sezon başından beri üretken bir kadrosu olmayan Beşiktaş, bir de takımın yarıya yakınını sakatlıktan dolayı kaybetmiş. Beraberligin dahi Beşiktaş'a yaramayacağı bir durumda Denizli 6 yabancı hakkının 4'ünü Ferrari-Sivok-Ernst ve Fink'ten yana kullanınca geriye Bobo-Tello-Holosko 3'lüsünden 2'si kaliyordu. Haklı olarak tek forvet Bobo ve çakma 10 numara Tello'nun oynaması zaruri olunca kenarda bekleyen Holosko oldu.

Fenerbahçe defansı maçın büyük bölümünde kalesinden 30-35 metre uzaklıkta çizgi savunma yaptı. Böyle olunca da hem Bobo hem Tello sık sık ofsayte düştüler. Zaten 2.dakikada Alex'le golü bulan Daum, kontrollü oyuna dönüp nasıl olsa bir gol daha atıp maçı koparırım düşüncesindeydi ama yine Guiza'yı hesap edemedi. Kaçırdığı goller dışında topsuz oyunda da hiç olmayan Guiza, çıkmasına 2-3 dakika kala sarıyı da görüyordu ki hakemin nefesi yetmedi.

Kaçan penaltı dışında bir tane bile düzgün gol pozisyonu bulamayan Beşiktaş'ta Denizli'nin kenardaki Holosko'yu bir türlü oyuna almaması anlaşılır gibi değildi. Hem penaltı olan pozisyonu hem de Lugano'nun bence penaltı olan pozisyonu defansın arasına atılan toplardan geldi. Ama Denizli kulübede adeta kilitlenerek maçı çevirecek, en azından çevirmeye yeltenecek bir hamle yapamadı. Her Pazartesi günü Ümraniye'de gazetecilerle sohbet toplantısı yapıp ligin geleceği hakkında kehanetlerde bulunmak en kolayı galiba.

Maçın hakemi son derece tutarsızdı. Sarı ve kırmızı kartları pozisyon olduktan 5 saniye sonra vermesi tribünden etkilendiğini gösteriyordu bence. Lugano'nun yerdeyken elle kestiği pozisyonu gördü (3 metre mesafedeydi) ama çal(a)madı. Bilica'nın penaltı noktasına yaptıklarını görmemesi doğaldı zira o sırada itiraz eden diğer Fenerbahçeli futbolculardan kurtulmaya çalışıyordu. Ama 2 yan hakem ve 4.hakemin Bilica'nın yaptığı saçmalığı görmemesi veya müdahele etmemesi son derece ilginçti. Yakın geçmişte bu tip başka bir olay olmadığı için nasıl bir yaptırım olacağı (tabi bir yaptırım olacaksa) da bilinmiyor. Penaltı noktası zarar gördüğü için topu 20 cm sağa veya sola koyma şansınız yok. Orayı bir şekilde kullanılır hale getirip topu o noktaya dikmek zorundasınız.

Sonuçta Beşiktaş'ın havlu attığı ve tüm ibrelerin Fenerbahçe lehine döndüğü bir akşam oldu. Haftaya Ali Sami Yen'de Galatasaray'ın Bursa'yı yenmesi Fenerbahçe'yi lider yapabilir. Kasımpaşa-Fenerbahçe maçı Pazar saat 15:00'te, Galatasaray-Bursa saat 19:00'da. Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'yı yenmesi halinde iki takım da çok farklı duygularla sahaya çıkacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder