21 Nisan 2010 Çarşamba

Maç Saati

Bir kez daha Fenerbahçe yönetimi ile Daum'un ters köşelere yattığı bir konu oldu bu haftanın maç saatleri. Daum, Beşiktaş maçının ertesinde yaptığı açıklamalarda bu haftanın maç saatlerinin aynı olmamasını normal karşılamış, genelde son 3 hafta maçlar aynı saatte başlar demişti. Hatta Yılmaz Vural vari bir açıklama daha yapıp "gecenin 3'ünde de oynasak Kasımpaşa'yı yenmek zorundayız" demişti.

Fakat Fenerbahçe yönetiminin Daum'dan farklı düşündüğü dün akşam ortaya çıktı. Aziz Yıldırım imzalı bir yazıyla federasyona başvuran yönetim Pazar günkü Kasımpaşa-Fenerbahçe ve Galatasaray-Bursa maçlarının aynı saatte başlamasını rica etti.

Fenerbahçe'nin maçının erken veya geç olmasının bir önemi yok zira Fenerbahçe liderin takipçisi olduğu için mutlak kazanmak zorunda. Yani Galatasaray-Bursa maçının sonucu Fenerbahçe'nin oyun planını etkileyemez. Bu demektir ki Fenerbahçe yönetimini düşündüren Fenerbahçe-Kasımpaşa maçının sonucuna göre Galatasaray-Bursa maçının taktiklerinin değişebileceği. Yani Fenerbahçe'nin 3 puan alması durumunda Galatasaray'ın Bursa'ya maçı vereceğini düşünüyorlar. Ya da eğer Fenerbahçe puan kaybederse Galatasaray'ın maça asılıp Bursa'yı yenmek için saldıracağını.

Şampiyonlar Ligi'ne gitmenin en az şampiyon olmak kadar önemli olduğunu kimse düşünmüyor sanırım. Ayrıca hala matematiksel olarak şampiyonluk şansının sürdüğü bir durumda (2006 yılında Denizli'den gelen sonuçla nasıl son anda şampiyon olunduğu hala akıllardayken) bu tip açıklamar yapılması bana biraz gündem değiştirme çabaları gibi geldi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder