13 Mayıs 2009 Çarşamba

Iki Kristal Kadeh

Boyle derdi eskiden Umit Aktan; 3 buyuklerden ikisi o zamanin Federasyon Kupasi'nda tek macli sistemde karsi karsiya geldiginde. "Bu aksam sahada 2 kristal kadeh var ve bunlardan bir tanesi mac sonunda kirilacak". Bu aksam da Izmir'de kirilan kim olacak merakla bekliyoruz. Bir tarafta sezona buyuk umutlar ve "Avrupa Sampiyonu Hocasi" Aragones ile baslayan ama son yillarin en kotu performanslarindan birini sergileyen Fenerbahce ; diger tarafta daha 6.haftada koy takimi (o koy takimi Uefa'da ceyrek finalde elendi) Metalist'e elendigi icin teknik direktorunu degistiren ve bir hafta oncesine kadar istikrarli bir sekilde ust siralari kovalayan Besiktas.
Mayis 2007'den beri yaptiklari 6 macta da Fenerbahce kazanmis, son 5 mac da ayni skorla, 2-1 bitmis. Fenerbahce nerdeyse 1 aydir kendini bu finale hazirliyor cunku bu kadar kotu gecen sezonda hala Turkiye Kupasi'ni kazanip (hem de 28 sene aradan sonra) isleri biraz yoluna koyabilir. Yeniden adayligi tartisilan ve hala aciklanmayan Aziz Yildirim'in bile gelecegi bu maca bagli sanki. Zira Aragones tamamen bir Aziz Yildirim tercihi ve bu kadar basarisiz bir sezonun faturasinin sadece Aragones'e kesilmesi cok da mantikli olmayacaktir. Besiktas cephesinde ise durum biraz da psikolojik. Bu sene yaptiklari nerdeyse hicbir buyuk maci kazanamadilar. Macin Inönü'de olmamasi Besiktas icin bence en buyuk avantaj. Turkiye'nin 2.buyuk stadi olmasina ragmen seyirci baskisinin nerdeyse hic olmadigi bir stat Izmir Ataturk Stadi. Carsi'nin baskisi olmadan, kendi oyunlarini oynamaya calisacaklar ve bence bu Besiktas'i bir adim da olsa one cikariyor.

Besiktas'ta Delgado yok, Fenerbahce'de Alex. Denizli, Hakan Arikan ile baslayacagini soyledi, Aragones'in de Volkan Babacan ile baslamasi bekleniyor. Fenerbahce'de 5 maclik cezasi biten Lugano oyuna donerken Besiktas'ta sakatligi bir turlu gecmeyen Nobre icin belki ikinci yari deniyor. Hakem Bunyamin Gezer, saat 20:00, stat Izmir Ataturk. Show TV yayini ile iki kristal kadehin carpismasi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder