11 Mayıs 2009 Pazartesi

N'olacak Simdi ?

7 macin ayni anda oynanip 6 tanesini ayna anda takip etmeye calistigimiz hafta da gecti ve olan Anadolu Ihtilali pesinde kosan Sivas'a oldu. Besiktas, Galatasaray, Fenerbahce ve Trabzon biraz tecrube biraz da sanslarinin yardimiyla maclarini kazanirken Sivas evinde bu sezonun zayif takimlarindan Belediye'ye belki 3 puani belki de sampiyonlugu birakti. Butun maclara biraz bakalim diye hicbir maci tam olarak takip edemedik ama anlasilan o ki Sivas bir kez daha bu yuku kaldiramadi. Gecen sene evinde oynadigi tum buyuk maclari kaybederken de ayni agirligin altinda ezilen Sivas, bu sene deyim yerindeyse okyanusu gecip derede boguldu. Bulent Uygun bu mactan sonra da futbolcularin sampiyonluk baskisi yuzunden basarisiz oldugunu, halbuki kendisinin bu konuda hicbir problemi olmadigini, daha once sampiyonluk yasadigi icin bu duyguya alisik oldugunu soyledi.
Besiktas'i sampiyon ilan etmek icin cok mu erken bilinmez ama Denizli'nin ogrencilerinin cok buyuk bir avantaj yakaladigi bir gercek. Bu hafta Galatasaray'a yenilerek iyice dusme potasina giren Ankaragucu ile deplasmanda oynayip daha sonra Inonü'de Galatasaray'la oynayacaklar. Son hafta da 2006'da Fenerbahce'yi sampiyonluktan eden yine kume dusme hattindaki Denizli'ye gidecekler. Sivas ise bu hafta dusmesi kesinlesen Hacettepe, haftaya amacsiz Genclerbirligi, son hafta ise Galatasaray deplasmani. Kagit uzerinde bakinca Sivas hala avantajli gozukuyor ama kendi evinde Belediye'ye kaybettikten sonra artik hangi kagidin uzerinde avantaj aramak lazim bilinmez.
Trabzon, Galatasaray ve Fenerbahce arasindaki mücadelede bu hafta icerde Bursa ile oynayacak olan Trabzon cok avantajli. Galatasaray ile arasinda 4 puan olan Trabzon'un hala bir mac daha kaybetme luksu var. Fenerbahce zaten herseyi ile Carsamba aksami oynayacagi Fortis Kupasi finaline konsantre oldugu icin ligdeki son maclarina cok fazla motive olacaklarini sanmiyorum. Sivas'in sampiyonluk stresiyle bogusurken bir mac daha kaybedip sampiyonlar ligi biletini de yitirmesi bu sezonun en buyuk suprizi olabilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder