18 Ağustos 2009 Salı

2.Hafta

Ligde 2.hafta da geride kaldı. Bu sene çokça göreceğimiz Pazartesi maçında Beşiktaş ligdeki ilk galibiyetini alarak 4 puana ulaştı. Ilk 2 hafta sonunda 2'de 2 yapan Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ligi domine edeceğini söyleniyor. UEFA Ligi ve Fortis Kupası'nın da başlaması ile birlikte maç sayısı arttıkça takımların zorlanmaları da başlayacaktır. Şu an için gözüken, Galatasaray'ın bu ligin çok üstüne bir seviyede futbol oynadığı. Bugune kadar yapılan 6 resmi maç ve 6 maçta atılan 20 gol. Herkes takımın ne kadar çok çalıştığını, Rijkaard ve ekibinin takım üzerindeki pozitif etkisini, Keita'nın henüz tam performansla oynamadığını ve daha kenarda Elano gibi bir ismin oturduğunu anlatıyor birbirine. Perşembe günü Talinn'i, Pazar günü de Kayseri'yi yendiği takdirde daha 3.haftadan şampiyon ilan edilecek nerdeyse Galatasaray. Bu kadar şişirmenin ve övgünün takıma olumlu mu yoksa olumsuz mu yansıyacağını ilerde göreceğiz.

Galatasaray gibi ligde 2'de 2 yapan Fenerbahçe içinse aynı şekilde umutlu konuşmak zor. Sivas maçında Alex'in de çıkmasıyla ilk yarı bocalayan Fenerbahçe, ikinci yarı hem Sivas'ın anlamsız bir şekilde kendi ceza sahasına kadar kapanması hem de şansının yardımıyla golleri buldu. Ligde 2 maçta da gol yemeyen tek takım olmasını sağlam defansına mı yoksa rakip forvetlerin yetersizliğine mi vermek lazım bilinmez. Galatasaray'dan farklı olarak Fenerbahçe'de yedek kulübesinin bariz bir zayıflığı var. Bir önceki gün Galatasaray 6 oyuncusunu birden değiştirirken, Sivas maçında Fenerbahçe yedek kulübesinde oyunu değiştirecek sadece Deivid ve Semih vardı. Maç sayısı arttıkça, cezalar başladıkça bunun zararını görecektir Fenerbahçe.

Beşiktaş da aynı şekilde yedek kulubesi sorunu yaşamaya aday. Dünkü maçta da yine tipik Holosko kartını oynayan Denizli, 5 dakikada atılan 2 golle 3 puanı kaptı. Ligin başladığı, Şampiyonlar Ligi'nin ise başlamak üzere olduğu günlerde hala transferi bitiremeyen Beşiktaş, bir de Bobo'nun gitme ihtimali ile çalkalanıyor. Bobo da giderse Holosko 11'e girecek, bu sefer yedekte kimse kalmayacak. Yok eğer Bobo'yu gönderip yerine aynı ayarda (aynı maliyette) birini alacaklarsa Bobo'yu niye gönderecekler bunu anlamak zor.

Sivas ve Trabzon'un hali pek iç acıcı değil. Özellikle Sivas geçen seneden çok uzakta. Bu kadar kötü oyunun müsebbibi Mehmet Yıldız'ın yokluğu olmamalı. Geçen sezon Bülent Uygun'un en büyük numarası olan ilk 60 dakika oyunu kilitleyip sonra Balili'yi rakip defansın arkasına atma alışkanlığı bu sene yok. Onun yerine Kocaeli'den aldıkları Agbetu var ama o da Fenerbahçe maçında tribünde oturuyordu. Trabzon ise yine bu sene istikrarsızlıktan çekecek gibi gözüküyor. Ilk hafta deplasmanda Sivas'ı yenip 2.hafta içerde Diyarbakır'a kaybetmeyi başka türlü açıklamak zor.

Bunların dışında etkili hücum hattıyla Eskişehir ve oturmuş kadrosuyla Bursa yine güzel futbol oynadı. Kasımpaşa ve Manisa'nın çıktıkları gibi düşeceklerini yazmak için çok mu erken bilinmez ama ilk 2 haftadaki görüntü bu şekilde...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder