20 Ağustos 2009 Perşembe

Dörtte Kaç ?

Uzun yıllardan sonra ilk defa aynı akşamda 4 Türk takımının maçı var. Ön elemelerin sona ermesiyle UEFA Avrupa Ligi bu akşam gerçek anlamda başlıyor. Bugünkü play-off maçlarından sonra gruplara kalanlar belli olacak ve bu gruplara kalanlar en az 6 maç daha yapacak. Kaç takımımızın play-off'u geçip gruplara kalacağı çok önemli. Öyle ki, bu sezon Turkcell Süper Lig'in gidişatından tutun da seneye Avrupa Kupalarına kaç takım (ön elemeli mi ön elemesiz mi) göndereceğimizi belirleyecek. 4 takımın 4'ü de gruplara kalırsa bu sezon Turkcell Super Lig'i çok yogun bir program bekleyecek. Genelde UEFA Ligi maçları Perşembe akşamları oynandığı için çoğu kez Pazartesi maçlarına tanık olacağız.

Akşamki maçlara kağıt üzerinde baktığımız zaman Galatasaray ve Fenerbahçe'nin birer adım önde olduğunu görüyoruz. Galatasaray'ın rakibinin tek avantajı kendi liginde 19 maç yapmış olması. Bunun dışında herhangi bir artısı olduğunu söylemek zor. Fenerbahçe ise daima Avrupa Kupaları'nda ortalama bir takım olan Sion ile ilk maçı deplasmanda oynamanın verdiği rahatlıkla başlıyor seriye.

Trabzon ve Sivas ikilisine baktığımız zamansa işlerinin kolay olduğunu söylemek zor. Trabzon özellikle kendi seyircisi önünde gol bulmakta geciktiği maçlarda büyük stres yaşıyor. Eğer erken bir gol bulamazlarsa Toulouse ikinci maç için büyük avantaj sağlayabilir. Geçen seneden bu yana çok şey kaybeden Sivas'ın son şampiyon S.Donetsk karşısında fazla şansı olduğunu söylemek zor. Lucescu deplasmanda oynayacagı ilk maçı kilitleyip evine avantajlı bir skorla dönmek isteyecektir. Bu seneki ilk iki maçında sıradan bir Anadolu takımından farklı bir görüntü çizemeyen Sivas'ın işi çok zor.

İşte bu akşamki program ;

* Galatasaray - L.Talinn
21:45 - Ali Sami Yen
Futbol Smart

* F.C Sion - Fenerbahçe
21:00 - Cenevre
Euro Futbol

* Trabzon - Toulouse
19:45 - Avni Aker
Futbol Smart

* Sivas - S.Donetsk
21:00 - 4 Eylül
Show TV

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder