17 Ağustos 2009 Pazartesi

Kadro Genişliği


Ligin henüz 2.haftasında bir önceki maç kadrosundan 6 oyuncuyu değiştirdi Rijkaard. Geri dörtlüyü olduğu gibi kenara (hatta tribüne) alıp, ilerde Aydin-Kewell ve Ayhan-Barış değişiklikleri yaptı. Ilk yarıda Arda'nın da biraz sakin,durgun veya yorgun görünmesiyle birlikte rakibi çok yıpratamadı Galatasaray. Artık alışılan duran top tehlikeleri ve bir iki yan top dışında fazla bir tehlike yaratamadı. Rakip Denizli ise 1,5 kere atak yapıp 1 gol buldu. Emre Güngör kendini bir anda 11'de bulduğu bu maçta Angelov'a o kafayı vurdurarak Rijkaard'i biraz daha düsünmeye sevk etti mi bilinmez.

Ilk yarının sonunda olan penaltı mı ikinci yarıdaki Galatasaray'ı yarattı yoksa her halükarda ikinci yarı öyle bir Galatasaray mı görecektik onu kestirmek zor. Netanya ve Antep maçlarının aksine ıssıran, koşan, yoran bir Keita vardı sağ kanatta. İlerki günlerde rakiplerin sol beklerini zor günlerin beklediğini müjdeliyordu ikinci yarıdaki performansıyla. İkinci yarı biraz daha silkinen ve yine boş geçmeyen kaptan, iki penaltıyı da gole çeviren Kewell ve gol atamasa da rakip defansı cok yıpratan Baros.

Bugüne kadar yaptığı 4'ü UEFA 2'si TSL maçı olmak üzere toplam 6 maçta 20 gol atan Galatasaray'dan gün geçtikçe beklentiler büyüyor. Bu beklentilerin farkında olan bu senenin en büyük transferi Rijkaard da bu beklentiler ışığında kadrosundaki herkesi her an oynamaya hazır tutmak istiyor. Daha 2.haftada böyle bir rotasyon yaparak kadrodaki tüm futbolcuları hem fiziksel hem de ruhsal olarak hazır bekletiyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder