22 Eylül 2009 Salı

6.Hafta

6.hafta sonunda Erich Maria Remarque'ın da dediği gibi "Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok". Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kayıpsız liderlikleri devam ediyor. Fenerbahçe uzun yıllar sonra, Galatasaray ise tarihinde ilk defa 6'da 6 yaptı. Fenerbahçe 5.haftadaki Bursa maçındaki 1-0'lık tarifeyi I.B.B'ye de uygularken Galatasaray da Beşiktaş ve Panathinaikos maçlarındaki gibi (bu sefer zor da olsa) yine 3 gol attı. Aynı şekilde, geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş ve ikincisi Sivas'ın serbest düşüşleri devam ediyor. Her iki takım da haftayı kendi seyircilerinin önünde mağlubiyetle kapadı.

Uzun bir aradan sonra ilk defa bu hafta içini boş geçirecek Galatasaray ve Fenerbahçe. Yavaş yavaş artmaya başlayan maç trafiğinde yine uzun bir zaman böyle bir ara bulamayacaklar. Her iki takım için de dinlenmek ve sakatlarına tekrar kavuşmak için iyi bir fırsat. Beşiktaş ise biraz daha şanslı bu konuda zira 7.haftada Ankaraspor'la oynaması gerektiği için bu haftayı boş geçirecek. Bu kadar tantananın üstünde bir de Ankaraspor'a puan kaybetselerdi bu sefer Denizli'yi kimse tutamazdı. Bu haftayı dinlenerek geçirip 30 Eylül'de deplasmanda oynayacağı CSKA maçına hazırlanacaklar.

Lige kötü başlayan ama geçen hafta I.B.B'ye 6 gol atan Trabzon'da yükseliş devam ediyor. Kendi sahalarında Antalya'yı 3 golle geçerken golcülerine ve 2 asist yapan yeni transfer Gabric'e kavuşmaları gelecek için umut verici. Uzun süredir sakat olan Yattara'nın da takıma katılmasıyla bu sezon 3.lük için en kuvvetli aday olacaklar.

Sezona iyi başlayan Eskişehir, Bursa ve Gençlerbirliği de ilk haftalardaki başarılarının tesadüf olmadığını gösterdi. Gençlerbirliği'ne nazaran seyirci avantajları büyük olan Eskişehir ve Bursa'nın da bu sezon Trabzon'la keyifli bir mücadelesi olacaktır. Genelde her sezon istikrarsızlıktan çeken Gençlerbirliği'ni bu sezon da aynı problem bekleyebilir.

Lige yeni gelen 2 takımın seyircisiz oynadığı maçtan gol sesi çıkmaması kimseyi şaşırtmadı. Birbirine denk iki takımın mücadelesi bir de sessiz oynanınca gol atmak zordu. 2 ayda kendisine kardeş olan Ankaraspor'un nerdeyse dişe dokunur tüm futbolcularını alan Ankaragücü'nde ise beklenen galibiyet bir türlü gelmiyor. 6 maç sonunda 3 beraberlik + 3 mağlubiyet alan takımda galiba tüm konsantrasyon 30 Eylül'de yapılacak olan Ankaraspor duruşmasında. Zira yeni başkan Ahmet Gökçek'in teknik direktör Hikmet Karaman ile olan husumetini bilmeyen yok. Ankaraspor'un durumu (müspet ya da menfi) çözüldükten sonra yeni teknik direktör arayışları başlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder