22 Eylül 2009 Salı

Konsantrasyon

Bir kısım medya Kasımpaşa'nın küçümsendiği için maçın zor geçeceğini söylerken bir kısımsa maçın yine "üst" olacağini belirtiyordu. 120 liralık biletler yüzünden Galatasaray taraftarının maça olan ilgisi düşük seviyede kalınca Kasımpaşa-Galatasaray maçından çok Kasımpaşa-I.B.B maçına benzedi dün akşamki karşılaşma.

Galatasaray, maçın kilidini açacak ve bu sezonki olası gol rekoruna büyük katkı sağlayacak fırsatı henüz 8.dakikada buldu. Ali Güneş'in harika kurtaşını göremeyen İlker Meral'in dün akşamki maç için "alt" oynadığı çok barizdi. Zira aynı İlker Meral (başka İlker Meral de olmasın lütfen), aynı Ali Güneş'i bir de 58.dakikada oyundan atamadı. Bunların yanında yine kaçan Galatasaray golleri ve olan Kasımpaşa golü maçın seyrini değiştirdi. İkinci yarıya Nonda-Keita hamlesi ile başlayan Rijkaard, ibrenin Galatasaray'a dönmesini kolaylaştırdı.

İki tane çok kritik, sonucu direkt etkileyecek hakem hatasının olduğu bir maçtan sonra Galatasaray'ın dünkü maça ne kadar konsantre olduğunu anlamak zor. Zira 8.dakikada Ali Güneş atılsa ve penaltı gol olsaydı, şu anda bambaşka şeyler yazıyor olurduk. Aynı şey, 58.dakika için de geçerli. Lakin Galatasaray'daki maç kazanma arzusu ve konsantrasyonu 3.golde kendini gösterdi. Durum 2-1'ken, son dakikada kontraya çıkan Servet ve Sabri'yi başka türlü izah etmek zor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder