15 Ekim 2009 Perşembe

Bilim Adamı

Hürriyet'in haberiymiş aslında, ben Milliyet'te okudum. Milli Takım'ın play-off maçlarına kalamadan elenmesi yüzünden, play-off maçlarının oynanacağı 13-14-15 Kasım haftasonunda ligde maç olmamasının Turkcell Super Lig'de karışıklığa yol açacağını belirtiyor haber. Federasyonun bu haftasonu için ya özel bir maç ayarlayacağı ya da ligi bir hafta öne çekeceğini iddia.

Bu boş hafta ile ilgili ne yapılacağı tamamen bu haber yazan bilim adamının fikri. Kesinlikle federasyondan bir yetkilinin fikri alınmış değil. Yine bu haberi yazan bilim adamı, o haftasonuna lig maçı konulması durumunda, play-off maçı yapacak milli takımlara gidecek oyuncuların durumunu hiç düşünmüyor. Sanıyorlar ki federasyon sezon başında fikstür çekiminden önce UEFA ve FIFA ile ortak hareket etmiyor, kafasına göre fikstür çekiyor. Türkiye, Afrika'ya gitme şansını kaybetti diye bu sezon diğer sezonlara göre erken biten ligi de uzatırlar belki (!)

Bu haberi yazan bilim adamı arkadaşta çok fazla suç yok aslında. Bunun gibi aslı astarı olmayan, saçma, spekülatif haberleri yazan gazetecilerin veya muhabirlerin olmadığı gibi, bu haberi yazanın da suçu yok. Suç, bu haberleri gazetelerin, tv kanallarının web sitelerine koyan/koyduran editör veya yazı işleri müdürlerinde.

Böyle bir haberi hem Hürriyet hem de Milliyet gibi iki gazetenin web sayfasına koyanları ayrıca tebrik etmek lazım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder