19 Ekim 2009 Pazartesi

9.Hafta

Alex ve Lugano'nun yokluğunda Gaziantep'e giden Fenerbahçe'nin zaten kağıt üstünde fazla bir şansı yoktu. Nitekim maç boyunca da galibiyeti hak eden bir futbol oynamadı Fenerbahçe. 3 defansın içinden döne döne atılan kafa golünün dışında ciddi bir tehlike yaratamadılar rakip kalede. Gaziantep ise maç boyu belki gollük ataklarıyla Fenerbahçe'yi bunaltamadı ama özellikle 2.yarıda top sürekli kırmız-siyah formalılardaydı. Galibiyet olmasa bile en azından bir beraberlik golü atacakları belli gibiydi aslında. J.Cesar ilk yarıda kaçırdığı golün bir benzerini 84.dakikada atarken, 25 metreden attığı frikikle Fenerbahçe'nin 8 maçlık serisini de tarihe gömmüş oluyordu. Bu maça kadar genelde hep kısır futbol oynayıp sadece günü kurtaran galibiyetler alan Fenerbahçe'nin ilk puan kaybını 9.haftada alması bile gayet başarılı bir durum.

2 saat önce Fenerbahçe'nin mağlubiyet haberi ile şahlanan Galatasaray, yine etkili başladığı ve golleri bulduğu maçta kendi kendini ateşe attı. Ankaragücü maçında 7 dakikada yenilen 3 gol gibi, dün yine yenilen 2.golden sonra (yenilen ilk golden sonra ilk yarı bitti, dağılmaya vakit kalmadı) 5-6 dakika kendine gelemedi Galatasaray. Mustafa Sarp'ın asistinde Serkan Balcı 3.golü atsa, üstüne 2-3 gol daha gelebilirdi. Dün yenilen 3 golle birlikte Galatasaray 9 maçta toplam 12 gol yedi. Savunma bu derece alarm verirken hücum yine eskisi gibiydi. Atılan 4 golde de, 4 asist yapan + 4 gol atan olmak üzere toplam 8 farklı futbolcunun imzasi vardı. Hücumu bu kadar iştahlı yaparken savunmada bu kadar açık vermek en büyük handikapı olarak gözüküyor Galatasaray'ın.

Beşiktaş cephesinde kaos devam ediyor. Arka arkaya Ankaraspor-Denizli-Kasımpaşa maçları oynayan ve birini hükmen, diğer ikisini çok zorlanarak kazanıp ligde tekrar ilk 8'e girmeyi başaran Beşiktaş'ta sular durulmadıkça ilerisi hakkında konuşmak çok zor. Sivok-Ferrari-Ernst üçlüsünden yoksun çıkacağı Eskişehir maçı ve öncesinde gideceği Wolfsburg deplasmanı Beşiktaş'ı yeniden bataklığa sürükleyebilir. Iki maçtan çıkacak 0 puan ile yine Istanbul'a dönüşte havalimanında tatsız görüntüler yaşanabilir.

Bu senenin flaş takımları Bursa ve Gençlerbirliği kazanmaya devam ediyor. Bursa deplasmanda Denizli'yi 3-2'yle geçerken Denizli'de olası bir teknik direktör değişikliğinin fitilini ateşledi. Gençlerbirliği ise Mustafa Pektemek ve Kahe ikilisiyle bu sene dibe vuran Sivas'ı yendi. Genelde teknik direktör değişikliğinin takımlara yaradığını düşünürsek Sivas'ın durumunun ne denli kötü olduğunu bir kez daha anlayabiliriz.

9 maçta 4 galibiyet ve 5 mağlubiyet alarak istikrarsızlığın adeta sembolü olan Antalya, evinde Diyarbakır'ı 4-1 mağlup etti. Kadrosunu, mali durumunu ve seyircisinin taşkınlığını düşündüğümüz zaman Ankaraspor'dan sonra düşecek iki takımdan biri olmaya en büyük adaylardan biri olma yolunda ilerliyor Diyarbakır.

Geçen seneki defans anlayışı ile devam eden Kayseri ve genelde deplasmanlarda daha başarılı olan I.B.B de haftayı galibiyetle kapatarak bu hafta Turkcell Super Lig'de beraberlik olmamasına katkıda bulundular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder