23 Ekim 2009 Cuma

Derbiye Niyet

Iki takım için de riskli bir geceydi. Fenerbahçe zaten sakatlıklardan çektiği için eksik gitmiş, bir de son anda Semih'in sakatlanması ile forvetsiz kalmıştı. Sakatlıklardan herkesten çok çeken Galatasaray'da ise Hakan Balta dışında sakat yoktu ama moda tabirle "rotasyon" vardı.

Forvetsiz çıkan (forvetle çıktığı zaman da genelde az gol atıp bir ya da iki farkla kazanan) Fenerbahçe'de en büyük yenilik Özer'in ilk defa 11'de başlaması oldu. Genelde rakibin, bazen de kendi arkadaşlarının, sinirini bozan bir yapıda oynayan Kazım'ın golüyle Fenerbahçe UEFA Ligi'ndeki 2.deplasmanından da aynı skorla 1-0 galip ayrıldı. Gecenin sonunda 6 puanla grup lideri olup ilk maçtaki Twente mağlubiyetini unutturdu.

Arda-Elano ve Baros-Nonda değişikliği ile oynayan Galatasaray'da ise Keita çılgınlığı sürüyor. En yakın arkadaşı Nonda'ya attırdığı 2 gol dışında bu senenin flaş ismi Sabri'yi de oyuna katması inanılmaz. Genelde 25 metrekarelik bir alanda izlemeye alıştığımız Hakan Balta'nın yerine oynayan Caner'in de sol bekten ziyade sol açık gibi oynaması bazı maçlarda Rijkaard'ın onun yerine neden sağ ayaklı Uğur'u sol bekte oynattığını gösterdi.

Fenerbahçe'de sakatlığı geçen Alex ve dün riske edilmeyen Semih; Galatasaray'da ise dün kenarda bekletilen Arda ve Baros. Derbiye endeksli çıkılan 2 maç da kazanıldı. Iki takım da yeni bir sakat vermedi. Pazar akşam saat 20:00'yi bekliyoruz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder