22 Kasım 2009 Pazar

Kilit

Maçın en önemli karesidir bence yukardaki fotoğraf. Fenerbahçe'nin hücum yönünün %85'ini oluşturan adamı, Alex'i, Fink ile kilitleyen Denizli'nin planı tuttu. 90 dakika boyunca Rüştü'yü sadece bir kere zorlayabildi Alex. O da Fink'in kendisinden 9 metre 15 santimetre uzakta durmak zorunda olduğu frikik pozisyonunda.

Aslında kötü başlamadı Fenerbahçe. Ilk 10 dakikalık ev sahibi baskısını atlattıktan sonra maçın hakimiydi. Ibrahim Üzülmez'in Gökhan'a yaptığı net penaltı verilse, Fenerbahçe 1-0 öne geçecek ve şuursuzca saldıracak Beşiktaş'ın arkasında rahat pozisyonlar bulacaktı. Penaltı verilmeyince ve 45.dakikadaki Alex'in frikiği direkten dönünce ilk yarı da 0-0 bitti. İkinci yarı Serdar-Tello değişikliği ile takımı biraz daha öne atan Denizli'nin yardımına Emre'nin adele yırtığı yetişti. Emre'nin sakatlandığı pozisyonda golü bulamasa bile ilerleyen dakikalarda golü bulması yüksek ihtimaldi.

Taktik olarak bakıldığında, Denizli'nin Serdar Özkan fikri ne kadar yersizse, Daum'un Kazım fikri de o kadar yersizdi. Galatasaray maçında Kadıköy'de ileri uca A2 takımından bir oyuncuyu bile koysanız Servet ve Gökhan Zan'ı birbirine vurdururdu. Sivok, Ferrari ve Ernst üçlüsü arasında ezilen Kazım, çıkışı 75.dakikada yan hakeme "fuck off" isimli o meşhur şarkıyı söyleyerek buldu.

3 hafta önceki derbiyle ortak noktaları fazla olan bir maçtı. Galatasaray'ı taraftar baskısı, ofsayt olan 1 gol, tartışmalı bir penaltıyla yenen Fenerbahçe, verilmeyen penaltısı ve yarım metre ofsayt olan 3.golle ligdeki 2.mağlubiyetini aldı. Keita'nın yumruk, Kazım'ın küfür gerekçeleri ile atıldıkları dakikanın 75 olması ve her iki maçı kazanan tarafın da 3 gol atması enteresandı.

Sonuçta Beşiktaş arka arkaya 7.galibiyetini aldı ve yarıştan kopmadığını gösterdi. Beşiktaş'ın dünkü oyununun önümüzdeki maçlar için hiç önemi yok bence. Derbi maçlar başka hiçbir maça benzemez zira. Dün akşamki motivasyon ve seyirci desteğini yine bir derbi maçında bulabilirler. Tribün ve yönetim arasındaki kaos çözülmedikçe ileriye umutla bakması zor Beşiktaş'ın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder