26 Kasım 2009 Perşembe

Kontrpiye Zaferler

Bir Türk takımıysan ve Old Traffor'da galip gelmek istiyorsan mutlaka bir kontrpiye golün olmalı. Tabi ki Beşiktaş'ın dünkü galibiyetini sadece buna bağlamak olmaz ama 13 sene arayla hem Fenerbahçe'nin hem de Beşiktaş'ın Manchester United'i aynı skorla ve aynı tip gollerle yenmesini de yok sayamayız.

As kadronun % 60'ini dışarda bırakmış bir Manchester United vardı. Obertan, Macheda gibi isimlerin 11'de yer bulması aslında çok da hafife alınacak bir durum değildi zira öyle bir kadronun içinde, bir Şampiyonlar Ligi maçında kolay kolay 11'de forma giyemiyorlardı. Yani tam kendilerini göstermelik bir durumdu. Ama özellikle bu sene en iyi yaptığı şeyi bir kez daha yaptı Beşiktaş. Bir kere daha kalesini gole kapadı.

Trabzon maçında kurtarılan (ya da kaçan) 7-8 net gol pozisyonun üstüne bir de dün akşam Manchester United'in kaçırdıkları (ya da Rüştü'nün kurtardıkları).. Tam bir savunma takımı oldu Beşiktaş. Defans dörtlüsünün önünde oynayan Ernst-Fink ve geriye çok yardım eden Ekrem'in de katkıları çok büyük. Son maçta roller değişecek. Savunma yapmak isteyen CSKA, gol bulmak isteyen Beşiktaş olacak. Avrupa Ligi'ne 3 Türk takımı ile devam etme hayali devam ediyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder