23 Kasım 2009 Pazartesi

Motivasyon Sorunu

Maçı tribünde izleyenler, özellikle ilk yarı sonunda sıkıntıdan patlıyordu. Tabi bunda Galatasaray'ın bir türlü ivme kazanmayan oyunu ve 3 tane aynı tip orta saha oyuncusu (Ayhan-Topal-Sarp) ile şapkadan tavşan çıkarma hevesinin de katkısı vardı. Ama aynı ilk yarıyı televizyondan izleyenler maç sonunda Lig TV spikerinin "13.haftanın en heyecanlı maçını izliyoruz" lafını duydular. Aslında maçı televizyondan izleyenlerin çoğu da heyecanlı maç izlediklerini iddia ediyordu. İşte bu yüzden televizyondan izlenip yorumlanan maçlara biraz daha dikkat etmek gerekiyor.

Maça gelince, yine Galatasaray'da bir motivasyon sorunu var gibiydi. Uruguay'dan Cuma gunu 17:00'den dönen Lugano, Cumartesi akşamı sahadaki yerini alırken; Almanya'dan Cuma gunu aynı saatlerde dönen Keita, Pazar akşamı hocasının ve kaptanının yanında oturdu. Orta sahada, forvet arkasında Ayhan oynarken, Elano'nun sağ açıkta oynaması ayrıca ilginçti. Manisa'nın sert, dirençli ve önde basan oyunu da Galatasaray'ın oyunu ileri taşımasını engelledi.

Tüm tribünlerin beklediği Keita ve Arda takviyeleri hemen 2.yarının başında gelmedi. Hatta Arda takviyesi hiç gelmedi. Tüm haftayı dinlenerek geçirip, sadece son 2 idmana çıkan Arda'yı 18'e alınca herkes Arda'nın en azından 15-20 dakika yer bulacağını düşündü ama olmadı. Keita da son 19'da girdikten sonra oyuna biraz hareket katmaktan başka bir şey yapamadı. Linderoth'a yaptığı asist de olmayınca galibiyet de gelmedi haliyle.

Kötü oynanan, motivasyon eksikliği görünen bu maçta dahi Galatasaray'ın % 100'luk 5'ten fazla pozisyonu vardı. Eksik olan orta sahada biraz daha yaratıcı olabilecek, biraz daha rakibi rahatsız edecek, Nonda'yı ve Kewell'i besleyecek biriydi. Bunu sahadaki Elano yapamayınca kaçan kıymetli 2 puan oldu.

Son olarak, Fenerbahçe mağlubiyetinden sonra oynanan 5 maçta da çift ön libero ile oynayan Galatasaray bu 5 maçta toplam 2 gol yedi. Görünen o ki, Galatasaray bundan sonra çift ön liberodan kolay kolay vazgeçmeyecektir. Nonda/Baros ikilisinden bir tanesinin arkasında Arda-Keita-Kewell-Elano dörtlüsünden üçünü izleyeceğiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder