12 Mayıs 2010 Çarşamba

Neyin Korkusu ?

Görevde olduğu sürece birbirinden spektaküler işlere imza atan Beşiktaş yönetimi son bombayı dün patlattı. Yıllardır oynadı mı, oynayacak mı, beklenen patlamayı yapacak mı, bir sene kiralık verilip tecrübe mi kazansa, Hakan Şükür'den sonra A milli takımın pivot forveti olur mu gibi onlarca soruyu içinde barındıran Batuhan Karadeniz'i Eskişehir'e sattılar.

Batuhan'ın bu seneki oynadığı (daha doğrusu oynamadığı) maç sayısına bakarsanız zaten satılmasının anormal bir şey olmadığı görülüyor. Sezon boyunca Mustafa Denizli'nin nerdeyse hiç tercih etmediği Batuhan, A takımla sadece M.United maçının son 10 dakikasında oynayabildi. Bunun dışnda A2 takımla ise sadece 7 maç oynamış. Bütün bunların yanında, Istanbul'da mukim her genç futbolcunu için en büyük tehlike olan gece hayatı ve şımarıklık ikilisiyle yakın dost olan Batuhan'ın beklenen patlamayı içe doğru yapması zaten kaçınılmazdı.

Yukarıdaki bilgiler ışığında Batuhan'ın başka bir takıma gönderilmesi normal gözüküyor ama anormal olan Beşiktaş'ın Batuhan'ı satarken sözleşmeye koyduğu madde. Eğer Batuhan, Eskişehir'den Galatasaray veya Fenerbahçe'ye transfer olursa Beşiktaş'a 5 milyon euro ödenmesi gerekiyor. Eğer Batuhan'ın hala patlama yapacağını düşünüyorsan o zaman adamı satmaz, bir kez daha kiralık verirsin. Yok, bu oyuncudan artık hayır gelmez diye düşünüyosan da kayıtsız şartsız satarsın. Rakiplerim benden yetişen oyuncuyu alıp başarılı olmasın diye sözleşmeye 5 milyon euro'luk madde ekletmekse tam Beşiktaş yönetimine göre bir hareket.

Bir zamanların modası olan "hülle yoluyla transfer" yönetimini hatırlıyor insan ister istemez. Galatasaray veya Fenerbahçe'den bir tanesi Batuhan'ı almak isteyip, önce başka bir takıma transfer edip, sonra da o takımdan kendi takımına transfer ederse ne olacak ? Olan yine internet aleminde geyiklere konu olacak Beşiktaş yönetimine olacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder