15 Mayıs 2010 Cumartesi

Türk Defanslar

Milli takımın ne kadar gerekli olduğu tartışılacak olan Amerika kampı kadrosu sonunda açıklandı. Fatih Terim'le kavgalı olan Ibrahim Toraman'ın yanı sıra Ozan Ipek, Volkan Şen, Mehmet Topuz, Selçuk Şahin ve Turgay Bahadır gibi yeni isimler de var.

Enteresan olan, biri juibile jesti olmak üzere toplam 6 tane defans oyuncusunun Galatasaray'dan olması. Rijkaard tarafından adeta üstü çizilen Servet ve Gökhan Zan'ın milli takıma seçilmesi biraz garip. Bu sene 10 maçtan fazla oynamayan Gökhan Zan'ın yerine Bursa'nın ve Trabzon'un başarılı stoperleri Ömer ve/veya Egemen rahatlıkla tercih edilebilirdi.

İkinci bir ilginç durum da ligde şampiyonluğa koşan ve son 9 lig maçında gol yemeyen Fenerbahçe'den bir tane bile defans oyuncusunun milli takıma seçilmemesi. Gökhan Gönül ameliyat olacağı için, Lugano ve Bilica da Türk olmadığı için haliye milli takımda yer bulamadı.

Fenerbahçe, Bursa ve Beşiktaş'ın sezon boyunca yanyana oynayan stoperleriyle (Lugano-Bilica, Ömer-Zapo, Sivok-Ferrari) Galatasaray'ın sürekli değişen ikilileri arasındaki kıyaslama ise başka bir yazı konusu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder