29 Haziran 2010 Salı

54'te 122

Pazar günkü hakem facialarından sonra dünün maçları sakin geçti. Güne başlarken kağıt üstünde Hollanda ve Brezilya'nın çeyrek finalde karşılaşacağı konuşulurken iki maç sonunda da herhangi bir sürpriz çıkmadı.

Elano'nun Portekiz maçında oynamamasının sebebini dün akşamki maça kadar dinlenmek olduğunu sanıyorduk lakin Elano dün de oynamadı. Acaba Dunga Elano'yu Hollanda maçına mı saklamak istedi bilinmez. Kupaya başlarken en büyük favorim olan Brezilya dolu dizgin yoluna devam ediyor. 3 grup maçında sadece 2 gol yiyen Şili'yi 3 golle geçip en az 3 tane de net pozisyon kaçırdılar.

Hollanda'da ise Robben'in dönüşünün takıma sağladığı yararlar yadsınamaz. Brezilya ile çeyrek finalde oynayacak olmaları çok büyük bir dezavantaj. Dünyanın neresinde olursa olsun turuncuları çekip gelen taraftarları görmek büyük renk katıyor. Sarı tribünlerle turuncu tribünlerin birbirine karıştığı bir maç olacak Cuma günü.

Son bir not da Vittek için. Fenerbahçeli Stoch ve Beşiktaşlı Holosko kupayı bir asist dahi yapamadan bitirirken Ankaragücü'nden Vittek 4 golle gol krallığında önemli bir yere geldi. Muhtemelen Higuain veya David Villa bu ünvanı onun elinden alacaklar ama olsun. Şu ana kadar oynana 54 maçta atılan 122 golün 4 tanesi Vittek'ten geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder