2 Haziran 2010 Çarşamba

6+2+2+2+2+2 ???

Yıllarca yabancı da yabancı diye tutturan tüm takımların patronları artık doyasıya sevinebilir. Yıllardır yaptığı başarılı işlerle (!) anılan Türkiye Futbol Federasyonu bir kez daha diğer liglerde görülmeyen bir uygulamaya imza attı ve Türk futboluna 6+2+2 sistemini getirdi.

Bugüne kadar 6+2 olan sisteme + 2 daha ekleyerek bambaşka bir şey yarattılar. Günün sorusu şu: Toplam 1o yabancı futbolcunun olduğu bir takımda 6 yabancı sahada, 2 yabancı kulubede, 2 yabancı da tribünde olabilyorsa bu takımda (veya kulüpte) altyapıdan çıkan (veya çıkmaya çalışan) genç futbolcular nasıl yer bulacaklardır ?

Madem böyle bir uygulamaya gidiliyor, hiç olmazsa bir yaş sınırı konulsaydı son + 2'ye. Şimdi geçen sezondan ıskartaya çıkmış yabancılar yine takımda tutulacak. Olur da bir gün lazım olurlar diye. Elinde 25-30 yaşlarında, geçen sezonun 3-5 maçında iyi oynamış bir oyuncu varken kaç teknik direktör onun yerine 17-18 yaşında bir genci kenarda tutar ki ?
Bu sene dağıtılacak naklen yayın gelirlerinin nereye gideceği de belli oldu. Yine sevinen 3 kuruşluk yabancıları 5 kuruşa Türk kulüplerine pazarlayacak menejerler olacak. Aradaki 2 kuruş için de satılan Türk futbolu ve altyapısı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder