9 Temmuz 2010 Cuma

Lorik Cana

Adnan Polat'ın sözünü ettiği 5 yabancından ilki Lorik Cana oldu. Daha Adnan Polat basın toplantısına başlamadan haber medyaya sızdı ve gün içinde sürekli Lorik Cana'nın faullerinden, çift dalmalarından oluşan videolar döndü durdu.

Görüntülerden değil de rakamlardan bahsedecek olursak Lorik Cana'nın enteresan istatistikleri var. Oncelikle sezon içinde ortalama 32-33 maç oynuyor. Oynamadığı maçlar da genelde kart cezası yüzünden tribünde oturduğu maçlar olmuş. Bu da demektir ki oynadığı mevkii ve tarzının aksine sakatlık sorunu olmayan, devamlılığı olan bir oyuncu (gerçi Linderoth da tam böyle bir oyuncuydu ama Türkiye'ye geldikten sonra geçirmediği sakatlık kalmadı).

Bir diğer enteresanlık da gördüğü kart sayıları. Geçen sezon Ingiltere'de 9 sarı, 1 kırmızı kart görmüş. 9 sarı kart kabaca 2 maç, 1 kırmızı kart da 2 maç olmak üzere toplam 4 maçı cezası yüzünden kaçırmış. Türkiye ligi daha agresif bir lig. Burda karşısına çıkacak futbolcular zaten Lorik Cana'ya karşı önyargı ile çıkacaklar. Daha ilk günden dönmeye başlayan faul videoları bunun göstergesi zaten.

Sonuçta Mehmet Topal'ın satılıdğı paraya Mehmet Topal'ın biraz daha savaşçısı alındı. Eğer kart problemini çok yaşamazsa takıma faydalı olma ihtimali yüksek. Emre Belözoğlu'na gösterilen töleransın yarısını Lorik Cana'ya gösterirlerse yeter aslında...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder