9 Mayıs 2009 Cumartesi

Eskiye Ragbet

Dun Galatasaray'in Ankaragucu maci 18 kisilik kadrosu aciklandiginda Hasan Sas ve Umit Karan'in kadroda olmadigi gozukunce hemen "kadro disi kaldilar, seneye yoklar, bu senenin kalaninda paf takimla calisacaklar" benzeri haberler cikti ve yine alisildik bir sekilde Galatasaray Resmi Web Sayfasindan bu haberler hakkinda yalanlama geldi. Yapilan aciklamada Hasan Sas ve Umit Karan'in Ankaragucu maci oncesi kadroya alinmamasin tamamen teknik bir karar oldugu ve yonetimin bu isle bir ilgisi olmadigi soylendi.
Hasan Sas zaten sezonun ilk yarisinda gecirdigi agir diz sakatligi yuzunden 6 ay oynamamisti. Oynamaya basladigi maclarda da bu 6 ayin Hasan'a ne kadar "yaradigi" gun gibi asikardi. Biraz gobek, biraz gidi, biraz da kalca bolgesindeki yaglanmalar zaten Hasan'in eskisi gibi donemeyeceginin gostergesiydi sanki. Maci kurtarmasi icin girdigi son dakikalarda sag kanattan yaptigi ortalarin 2.Chelsea muharebesinde sag kanattan orta yapan Dani Alves'ten bile kotu olmasi ve en son macta taraftarlarla girdigi "yuhlama" muhabbetleri de tuz biber ekti bu duruma. Ote yandan Umit Karan ; butun bir sezon boyunca sadece Porto deplasmaninda attigi golle hatirlandi. Bunun disinda Turkcell Super Lig'de gol atamayan Umit, gecen sezonlarin aksine artik o "defansi yoran, mücadele eden, adam eksilten, asist yapan" Umit degil, sadece girdigi her ikili mucadele sonrasinda yerde kalan ve hakeme kosan bir Umit olmustu.
Durum boyle olunca belki de bu ikilinin Ankaragucu macinda kadroya alinmamasi cok da sasirtici bir haber degil aslinda. Ama yine ortaligi karistirmak adina cikan "vefasizlik" haberleri biraz sasirtici oluyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder