5 Ekim 2009 Pazartesi

8.Hafta

Lig gittikçe daha keyifli ve hareketli bir hale geliyor. 8.haftanın sonunda Fenerbahçe Kadıköy'de ligin namağlup takımlarından Gençlerbirliği'ni yenerek 8'de 8 yaptı ve lig tarihinde 8'de 8 yapan ilk takım oldu. 8 maçta 17 gol atan ve sadece 3 gol yiyen Fenerbahçe'de Lugano'nun ne kadar önemli bir transfer oldugunu daha önce bu sayfalarda yazmıstım. Fenerbahçe'nin tarihindeki en iyi yabancı oyuncu olan ve 2004 yılından beri çıktığı 221 maçta 108 gol atan Alex bir kez daha takımını kurtardı. Forvetteki Guiza sıkıntısına rağmen Alex ve Emre ikilisi ile orta sahada çok başarılı olan Fenerbahçe'de yüzler gülüyor.

Galatasaray'ın göstere göstere aldığı mağlubiyet de haftaya damgasını vuran olaylardan bir tanesi. Daha Ankaraspor ve Kasımpaşa'da oynarken dahi Turkcell Super Lig'in en sert ön liberoları olan Hürriyet ve Barbaros'un baskısı karşısında çok nazik kalan Arda-Elano-Baros-Aydın dörtlüsü ile yakaladığı fırsatları da cömertçe harcayan Galatasaray 7 dakikada 3 gol birden yiyerek fena halde dağıldı. Milli maç arasının Galatasaray'a ne kadar yararlı olacağı bilinmez. Maç trafiğinden yorulan tüm önemli oyuncuların (Arda, Elano, Keita, Kewell, Baros) kendi milli takım kamplarına gideceği ve bir ya da iki maç yapacaklarını düşünmek lazım. Yeni sakat vermeksizin eski sakatların takıma dönmesi tek iyi ihtimal gibi düşünüyor.

7 maçın sonunda 2.galibiyetini alan Beşiktaş'ta ise durum daha karışık. İnönü'de oynanan kaotik maçta taraftarla yönetim ve diğer taraftarlar arasında çıkan kavgalar ve protestolar vardı. Hala takım olamayan Beşiktaş takımına bir de taraftar protestosu eklenince yine iyi futbol çıkmaması çok normaldi. Büyük umutlarla gelen Tabata takımının tek golünü atarak kendini kanıtlama yolunda büyük bir adım attı. Milli maç sonrasında yine içerde Kasımpaşa ile oynayacak olan Beşiktaş bir galibiyet daha alarak camiadaki gergin havayı biraz daha dindirebilir.

Deplasmanda Manisa'yı yenerek 16 puanı bulan Bursa ise bu sene ligde iyi işler yapacak gibi gözüküyor. Ertuğrul Sağlam ile birlikte 2.senede istikrarı yakalama ihtimalleri çok fazla. Bursa deplasmanı yeniden korkulacak bir maç olma yolunda ilerliyor. Trabzon bir kez daha kendi evinde berabere kalarak umutları yıktı. Arka arkaya 2-3 galibiyet alıp bir türlü havaya giremiyorlar.

Kayseri'nin deplasmanda Eskişehir'i 1-0 mağlup etmesi de ayrıca enteresan bir sonuçtu. Tolunay Kafkas'ın geçen sene yarattığı savunma takımı bu sene de istim üstünde. 7 maç sonunda 7 gol atıp 5 gol yemeleri de bunu gösteriyor zaten. Diyarbakır'ın cezası nedeniyle Adana'da oynadğı maçta I.B.B'ye yenilmesi de kimseyi şaşırtmadı zira tam bir deplasman takımı olan I.B.B'nin açık alan bulduğu zaman neler yapabileceği aşikar.

Haftanın belki de en ilginç olayı Bülent Uygun'un daha maç başlamadan önce istifa edeceğini deklare etmesiydi. Maçın sonucunu beklemeden istifa edeceğini açıklayan Bülent Uygun, görevdeyken yapamadığını istifa ederek yaptı ve Sivas ligdeki ilk galibiyetini aldi. Bülent Uygun'un yerine Ersun Yanal ismi bu hafta gazetelerde sık sık anılacaktır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder