4 Ekim 2009 Pazar

Perşembe'nin Gelişi

6'da 6, 7'de 7, Kadıköy'e kadar puan kaybı olur mu derken sıçraya sıçraya gelen Galatasaray sonunda ilk mağlubiyetini, hem de ağır bir şekilde, 8.haftada Ankara'da aldı. Maça hızlı başlayan Ankaragücü'nün baskısını 10.dakikada kırmayı başaran Rijkaard'ın ekibi, ilk yarının kalan 35 dakikasında rahat bir tempoda, istediği biçimde oynadı. Bu bölümde gol pozisyonları da bulan Galatasaray'da ikinci yarı beklenen değişiklikler 61.dakikada Elano-Kewell ve 69.dakikada Baros-Nonda olarak geldi. Skor ne olursa olsun 2 forvetini aynı anda sahaya sürmeyen Rijkaard bu kez de sisteminden vazgeçmedi. Laubalilik mi, konsantrasyon eksikliği mi yoksa şanssızlıktan mı bilinmez, Nonda'nın 75 ve 84.dakikalarda penaltı noktası civarından kaçırdığı goller maçın kaderini belirledi. 82, 88 ve 89.dakikalarda 2 tanesi defansın içinden geçerek, 1 tanesi de santra sonrasında kaptırılan topla toplam 3 gol yiyen Galatasaray'ın karizması fena halde çizildi.

Kasımpaşa, Eskişehir ve Strum Graz maçlarında bu mağlubiyetin sinyalini vermişti zaten Galatasaray. Ön liberoların bir türlü takımı ileri taşıyamaması, stoperlerin sürekli sakatlanması yüzünden zorunlu rotasyonlar, Arda ve Elano'nun formsuzlukları ve forvetlerin gol kaçırma yarışması.

Milli maç arasında yeni sakat verilmeden kadroya katılacak Gökhan Zan, Emre Aşık, Emre Güngör ve Sabri ile lige yeniden başlaması gerekecek Galatasaray'ın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder